Lucas Bergvall siirtyi kesällä Djurgårdenista Tottenhamiin.

Tottenham maksoi Bergvallista noin kymmenen miljoonaa euroa. Ruotsin suurimpiin tulevaisuuden toivoihin lukeutuva Bergvall teki viisivuotisen sopimuksen Tottenhamin kanssa.

18-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja on parhaillaan Ruotsin A-maajoukkueen mukana. Tottenhamin päävalmentaja Ange Postecoglou on kehunut julkisuudessa Bergvallin alkukauden peliesityksiä. Nuorukainen on päässyt kolmesti vaihdosta kentälle Valioliigassa.

Göteborgs-Posten haastatteli Bergvallia, joka kertoi olevansa vaikuttunut siitä, miten asiat hoidetaan Tottenhamissa.

– En sanoisi yllättyneeni jostain, vaan olen ennemminkin vaikuttunut siitä, miten ammattimaista kaikki on täällä. Kaikki on tehty vähän paremmin ja sitä osaisi kenties odottaakin, mutta et ymmärrä sitä ennen kuin näet sen. Tuntuu hyvältä saada kehuja. Se on todella hienoa ja mielestäni olen sopeutunut hienosti joukkueeseen. Olen saanut luottamusta valmennusjohdolta.

Bergvall tiedostaa, että Allsvenskanin ja Valioliigan välillä on melkoinen tasoero.

– Tämä oli suuri askel. Suurin ero kahden hyvän sarjan välillä on nopeus ja fyysisyys. Sitten voimme puhua itse pelistä, sillä kentällä on enemmän taitoa. Alku oli haastava, mutta harjoituskauden jälkeen asiat ovat sujuneet hyvin. Olen päässyt kolmesti vaihdosta kentälle ja jatkan siitä.

LUE MYÖS