Pelaajat ovat viime aikoina kritisoineet julkisuudessa kasvaneita ottelumääriä.

Kesken viime kauden mestaruustaiston Manchester Cityn Rodri ilmoitti tarvitsevansa lepoa, vaikka kautta oli jäljellä enää muutama kierros. Rodri uurasti viime kaudella 64 ottelua.

Tällä kaudella ottelumäärät kasvavat entisestään.

Mestarien liigan muuttuneen formaatin vuoksi liigavaiheessa pelataan kaksi ottelua enemmän kuin aiempien vuosien lohkovaiheessa. Lisäksi sarjakauden jälkeen muun muassa Manchester Cityä odottaa seurajoukkueiden MM-turnaus, joka päättyy vain kolme viikkoa ennen ensi kauden alkua. Kuluva kausi kestää siten elokuusta heinäkuulle.

Bernardo Silva kertoi Recordin haastattelussa pitävänsä nykyistä ottelumäärää absurdina.

– Tässä on kaksi täysin erilaista asiaa. Kun pelaajat valittavat ottelumääristä, ihmiset sanovat, ettemme voi valittaa, koska elämme niin hyvää elämää. He ovat oikeassa, koska toteutamme unelmaamme. Toisaalta otteluohjelma on täysin hullu. Saimme juuri tietää, että saamme vain yhden lepopäivän ennen liigacupin ottelua. Pelaamme Arsenalia vastaan, jonka jälkeen lepäämme päivän ja sitten pelaamme Watfordia vastaan.

– Jos emme putoa jostain kilpailusta, pelaamme kolmen päivän välein kuukausikaupalla. Tämä on täysin absurdia. Jos et etene Mestarien liigan pudotuspeleihin, on sinun silti pelattava kaksi ottelua enemmän kuin aiemmin. Pitää paikkansa, että joukkueissa on enemmän pelaajia kuin aiemmin, mutta ei tämä ole silti helppoa. Vietän todella vähän aikaa perheeni ja ystävieni kanssa. Ottelumäärä on täysin absurdi.

LUE MYÖS