Monet yllättyivät, kun James Rodríguez siirtyi Evertoniin vapaana agenttina kesällä 2020.

Jamesin sopimus Real Madridin kanssa oli vielä voimassa, mutta espanjalaisjätti päästi pelaajan ilmaiseksi Evertoniin. Evertonin tuolloinen päävalmentaja Carlo Ancelotti halusi Jamesin seuraansa. James pelasi varsin vahvan kauden Valioliigassa. 23 otteluun syntyi kuusi maalia ja neljä maalisyöttöä.

Kauden jälkeen Ancelotti lähti Real Madridiin ja Everton palkkasi Rafa Benítezin uudeksi päävalmentajakseen. Ensitöikseen Benítez ilmoitti Jamesille, ettei kolumbialaistähti kuulu hänen suunnitelmiin.

– Olen puhunut tästä aiemminkin haastatteluissa. En halunnut jättää Evertonia, mutta silloinen uusi valmentaja tuli seuraan ja ilmoitti, etten kuuluisi hänen suunnitelmiinsa. Kaikki tiedämme, kenestä puhumme. En koskaan halunnut lähteä, se oli selvää, James totesi Evertonin tuoreessa haastattelussa.

– Minusta tuntui, että olisin voinut pelata kaksi tai kolme vuotta pidempään Evertonissa, mutta oli ikävää nähdä, ettei valmentaja halunnut minun kuuluvan seuraan. Kannattajat halusivat minun jäävän, mutta minulle tämä on vain jalkapalloa. Se, mitä tapahtui, on jo mennyttä, mutta se oli suuri sääli, koska olisin voinut saavuttaa niin paljon enemmän Evertonissa.

LUE MYÖS