Huippujalkapallon ottelumäärät kasvavat vuodesta toiseen. 

Alkanut kausi kestää elokuusta heinäkuulle. Sarjakauden loputtua käynnistyy täysin uudistettu seurajoukkueiden MM-lopputurnaus, johon osallistuu muun muassa 12 eurooppalaista seuraa.

Lisäksi Mestarien liigan muuttuneen formaatin myötä liigavaiheessa pelataan kaksi ottelua enemmän kuin aiemmissa lohkovaiheissa.

Kaikissa kilpailuissa pitkälle etenevät joukkueet voivat pelata tällä kaudella yli 70 ottelua.

Manchester Cityn tähtipelaaja Kevin De Bruyne pitää sitä valtavana ongelmana. De Bruyne muistuttaa seurajoukkueiden MM-kisojen päättyvän vain muutama viikko ennen seuraavan kauden alkua.

– Mielestäni todellinen ongelma on edessä sitten, kun seurajoukkueiden MM-kisat päättyvät. Tiedämme, että seurajoukkueiden MM-finaalin ja Valioliigan avauskierroksen välillä on vain kolme viikkoa. Saamme siis kolme viikkoa aikaa lomailla ja pistää itsemme kuntoon uutta 80 ottelun kautta varten. Ehkä tämä vuosi onnistuu, mutta ensi kaudella luvassa on ongelmia, De Bruyne sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Englannin pelaajayhdistys ja muiden maiden pelaajayhdistykset ovat yrittäneet löytää ratkaisun, mutta ongelma on se, että UEFA ja FIFA nostavat koko ajan ottelumäärää. Voimme sanoa jotain, muttemme ole löytäneet minkäänlaista ratkaisua. Kattojärjestöjä ei kiinnosta. Rahalla on väliä.

LUE MYÖS