Englanti aloitti urakkansa Nations Leaguessa lauantaina voitettuaan vieraskentällä Irlannin 2-0.

Irlantilaistaustaiset Jack Grealish ja Declan Rice viimeistelivät Englannin maalit.

Englannin A-maajoukkueen väliaikaisvalmentaja Lee Carsley ei suostunut laulamaan Englannin kansallishymniä ennen ottelua. Carsley, 50, on Irlannin kansalainen ja edusti pelaajaurallaan Irlannin A-maajoukkuetta.

Carsleyn ratkaisu on herättänyt paljon puhetta englantilaismediassa. Ex-valmentaja Harry Redknappin mielestä Englannin A-maajoukkueen päävalmentajan pitäisi laulaa kansallishymniä.

– Ylpeänä englantilaisena ja patrioottina koen, että kansallishymnin laulaminen on tärkeää. Rakastan nähdä pelaajien ja valmentajien laulavan kansallishymnejä urheilulajista riippumatta. Sillä ei ole väliä, mistä olet kotoisin, mutta mielestäni Englannin maajoukkueen valmentajan on laulettava se. Ainakin 99 prosentissa tapauksissa.

– Tällä kertaa Carsleyn ratkaisu oli ymmärrettävissä, mutta normaalissa ottelussa vaikka Espanjaa tai Ranskaa vastaan sen laulamisen pitäisi olla pakollista. Englannin päävalmentajan pitää laulaa kansallishymni. Olit kuka tahansa ja kotoisin mistä tahansa, Redknapp totesi Sunille.

LUE MYÖS