Manuel Akanji on vitsaillut lopettavansa ammattilaisuransa jo 30-vuotiaana suurien ottelumäärien vuoksi. Manchester Cityn puolustaja toivoisi myös vapaata peliruuhkien keskellä.

Akanji, 29, siirtyi Cityyn kaksi vuotta sitten Borussia Dortmundista. Sveitsin maajoukkuepelaaja on pelannut tämän jälkeen 127 ottelua seuran ja maajoukkueen vahvuudessa.

Akanjilla on pelkästää tältä kaudelta vyöllä jo seitsemän peliä.

Manchester City aloittaa ensi viikolla kautensa uudessa Mestarien liigan formaatissa. Sarjavaiheessa edessä on kahdeksan ottelua.

City osallistuu myös ensi kesänä laajennettuun 32 joukkueen seurajoukkueiden MM-turnaukseen, joka päättyy 13. päivä heinäkuuta vain kuukausi ennen uuden valioliigakauden alkua.

– Se on niin rankkaa. Tässä ei ajatella vain tätä kautta, vaan myös ensi kautta. Jos me vaikka voitamme Valioliigan ja cupin, sekä pääsemme seurajoukkueiden MM-turnauksessa finaaliin. Community Shield olisi sitten kolme viikkoa sen jälkeen. Milloin meillä olisi lomaa? Akanji kommentoi BBC:lle.

– Talvisin ei ole taukoa, joten olemme onnekkaita, jos saamme kaksi viikkoa ennen paluuta joukkueen mukaan valmistautumaan uuteen kauteen. Seuraavana kesänä on sitten MM-kisat. Tälle ei ole loppua.

– Se on vain peliä pelin jälkeen. En tiedä, miten se toimii seuraavien vuosien aikana. Otteluita ei voi vain lisätä jatkuvasti, olettaen että kaikki säilyisi ennallaan. Sitä on ajateltava myös pelaajia.

– Jossain vaiheessa väsyt pelaamaan enää yhtäkään peliä lisää. Sen jälkeen tulevat loukkaantumiset. Harjoittelemme kovaa ja olemme kunnossa, mutta kaikelle täytyy olla rajansa. Ehkä lopetan 30-vuotiaana!

Manchester City on aloittanut valioliigakauden neljällä voitolla. Mestarien liiga käynnistyy Cityzensin osalta kotiottelulla Internazionalea vastaan ensi viikon keskiviikkona.

LUE MYÖS!