Aston Villa -legenda Gary Shaw on kuollut 63-vuotiaana. Birminghamilaisseura vahvisti seuralegendansa poismenon maanantaina.

BBC uutisoi Shaw’n menehtyneen kaatumisen yhteydessä saamiinsa vammoihin.

Shaw nousi Villan edustusjoukkueeseen seuran akatemian kautta vuonna 1978. Hän oli mukana voittamassa Englannin pääsarjamestaruutta vuonna 1981 ja Eurooppa Cupia vuotta myöhemmin.

Shaw teki yhteensä 10 vuoden aikana Villassa 213 otteluun 79 maalia. Hänet palkittiin vuonna 1981 PFA:n vuoden nuorena pelaajana.

Shaw työskenteli vuonna 1992 päättyneen pelaajauransa jälkeen tilastoanalyysina ja Villan suurlähettiläänä. Hyökkääjä edusti pelaajana myös Blackpoolia, Walsallia, Kilmarnockia ja Shrewsbury Townia.

– Gary oli yksi omistamme. Lahjakas hyökkääjä, joka toi iloa kannattajille maalintekotaidoillaan ja auttoi Villaa menestymään 1980-luvulla. Pelaaja sai myös yksilöllistä ylistystä ja monet ihailivat häntä, Villa kommentoi julkaisemassaan tiedotteessa.

– Hän menehtyi aiemmin tänään perheensä ympäröimänä, jotka pyysivät Aston Villaa julkaisemaan tiedotteen heidän puolestaan. Ajatuksemme ovat Garyn läheisten ja rakkaiden luona tänä vaikeana aikana.

Aston Villa

@AVFCOfficial
Aston Villa Football Club is deeply shocked and profoundly saddened to learn that Gary Shaw, one of our European Cup-winning heroes, has passed away.

Gary was one of our own, a talented striker who delighted supporters with his goalscoring exploits which helped fire Villa to…

LUE MYÖS!