Arsenal voitti sunnuntaina kauden ensimmäisen Pohjois-Lontoon derbyn haettuaan Tottenhamista 1-0-vierasvoiton.

Mikel Artetan miehistö joutui Tottenhamin vieraaksi ilman loukkaantunutta Martin Ødegaardia ja pelikiellossa ollutta Declan Ricea, mutta onnistui silti nappaamaan täyden pistepotin. Arteta peluutti Leandro Trossardia kymppipaikalla.

Arsenal kohtaa viikonloppuna Valioliigan kärkikamppailussa Manchester Cityn. Gary Neville uskoo, ettei Arteta halua tehdä sen suurempia muutoksia avauskokoonpanoonsa.

– Uskon Ricen palaavan avaukseen ja hän ottaa Jorginhon paikan. Uskon Artetan jatkavan muutoin samalla avauskokoonpanolla. Mielestäni Trossard pelasi hyvin tuossa roolissa kymppipaikalla, joten en usko Artetan jättävän häntä pois avauksesta. Arteta pitää asiat simppeleinä. En usko hänen tekevän enää mitään sellaista, jota pitäisimme yllättävänä. Pidän sitä positiivisena ja täysin järkevänä ratkaisuna, Neville sanoi podcastissaan.

– Arteta luottaa niin paljon omaan joukkueeseensa ja siihen, miten he pelaavat, ettei hänen tarvitse enää miettiä uusia temppuja tai yllätyksiä avauskokoonpanossaan. Arteta on löytänyt stabiiliuden. Kun sinulla on tasaisuutta ja hyvin toimiva avauskokoonpano, ei sinun tarvitse muuttaa kuin yhdellä tai kahdella pelaajalla. Hän voi luottaa 12-13 pelaajaansa, jotka ovat joukkueen parhaita yksilöitä.

Arsenal kohtaa torstaina Atalantan, kun Mestarien liigan liigavaihe pyörähtää käyntiin. Neville ei usko merkittävään rotaatioon.

– Arteta voi nimetä Gabriel Jesusin ja Raheem Sterlingin avaukseen torstaina, mutta en usko hänen käyttävän sitä suurempaa rotaatiota. Artetalla ei ole varaa siihen. Hänen on luotettava siihen, että pelaajat ovat fyysisesti kykeneväisiä pelaamaan sunnuntaina, torstaina ja seuraavana sunnuntaina.

LUE MYÖS