Arsenal voitti sunnuntaina kauden ensimmäisen Pohjois-Lontoon derbyn.

Arsenal haki Tottenhamin vieraana 1-0-vierasvoiton ja jatkoi hienoa alkukauttaan. Arsenal onnistui voittamaan derbyn, vaikka Martin Ødegaard oli loukkaantuneena ja Declan Rice kärsi pelikieltoaan.

Tottenham hallitsi palloa ja pelitapahtumia, mutta Arsenal puolusti laadukkaasti ja iski voittomaalin kulmasta puolisen tuntia ennen päätösvihellystä.

Match of the Dayn vieraana ollut Arsenal-ikoni Theo Walcott oli tyytyväinen Arsenalin peliesitykseen. Walcottin mielestä Arsenal kykenee pelaamaan tarpeeksi hyvin usealla eri tavalla.

– Sillä ei ollut väliä, miten voitto tulisi. Tämä oli hieno tulos Arsenalille. He osoittivat jälleen kykenevänsä muuttamaan pelaamistaan, koska Arsenal pelasi melkein kuin José Mourinhon joukkue. Tätä peliesitystä voi parhaiten verrata viime kauden vierasotteluun Manchester Cityä vastaan, kun ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Silloin ihmiset halusivat Arsenalin pelaavan avoimemmin, mutta he pelasivat sellaisella pelitavalla, joka toi tuloksen.

– Nyt Arsenal pelasi täysin samalla tavalla. Joukkue on niin hyvin rakennettu, että sillä ei ole juurikaan merkitystä, kuka pelaa, koska kaikki pelaajat on opastettu pelaamaan samalla tavalla puolustuspäässä. Siinä on kyse harjoituskentällä tehdystä työstä.

Walcottin mielestä on selvää, että laadukas valmennus näkyy, kun Arsenal kohtaa vaikeuksia kentällä.

– Olin onnekas nähdessäni joukkueen harjoituskaudella ja oli uskomatonta nähdä, miten monta valmentajaa harjoituksissa on mukana. Se tekee pelaajien elämästä paljon helpompaa, kun mennään syvälle yksityiskohtiin ja jokaisella pelaajalla on pitkälti oma valmentajansa. Koko joukkue saa saman viestin päivittäin, enkä ole siten enää yllättynyt siitä, että Arsenal voi napata tällaisia tuloksia.

LUE MYÖS