Kasvaneet ottelumäärät ovat olleet jo pitkään pelaajien kiusana. 

Huippuseurojen pelaajat saattavat pelata kaudessa seura- ja maajoukkueiden pelit mukaan luettuna yli 70 ottelua. Ensi kesänä käynnistyy uudistettu seurajoukkueiden MM-turnaus, jonka vuoksi kausi kestää elokuulta heinäkuun puoliväliin saakka.

Lisäksi Mestarien liigan liigavaiheessa pelataan kaksi ottelua enemmän kuin entisessä lohkovaiheessa.

Liverpoolin ykkösvahti Alisson otti suorasanaisesti kantaa entisestään kasvavaan ottelumäärään.

– Kannattajille tämä on loistava asia, koska luvassa on enemmän pelejä ja etenkin suurseurojen välisiä pelejä. Pelaajillekin on hienoa päästä pelaamaan Euroopan parhaimpia joukkueita vastaan. On aina hienoa tuoda lisää pelejä kalenteriin, joka ei ole valmiiksi suinkaan kiireinen. Olen hieman ironinen. Joskus kukaan ei kysy pelaajien mielipidettä siitä, pitäisikö ottelumäärää lisätä. Tai sitten mielipiteellämme ei vain ole väliä. Kaikki tietävät, mitä mieltä pelaajat ovat tästä. Kaikki ovat kyllästyneitä, mutta meidän on jätettävä ne ajatukset sivuun ja keskityttävä suureen haasteeseen.

– Emme ole tyhmiä. Ymmärrämme ihmisten haluavan enemmän pelejä, mutta mielestäni tällaisia päätöksiä tekevien tahojen pitäisi istua alas pelaajien kanssa ja kuulla mielipiteemme. Monet pelaajat ovat puhuneet tästä. Meitä pitäisi kuunnella. Haluaisimme istua alas ja kuulla, mihin suuntaan jalkapalloa ollaan viemässä. Kyse ei ole enää ottelumäärän kasvattamisesta, vaan kokonaan uusista kilpailuista.

Alisson muistuttaa, ettei pelaajat kykene parhaisiin suorituksiin kentällä väsymyksen vuoksi.

– Haluamme antaa parhaamme jalkapallolle, mutta jos olet väsynyt, et voi kilpailla korkeimmalla tasolla. Haluan antaa parhaani kaikissa peleissä, mutta tarvitsimme tähän ratkaisun. Ei näytä siltä, että olemme lähellä pelaajia miellyttävää ratkaisua.

LUE MYÖS