Unai Emery haluaa voittaa Aston Villan illan Mestarien liigan -avausottelun seuralegenda Gary Shaw’n muistolle. Hyökkääjälegenda menehtyi maanantaina 63-vuotiaana.

Shaw pelasi Villan vuonna 1982 Eurooppa Cupin voittaneessa joukkueessa. Tiistain vierasottelu Sveitsissä Young Boysia vastaan on birminghamilaisseuran ensimmäinen 41 vuoteen Euroopan korkeimman tason turnauksessa.

Emeryn mielestä voitto olisi mitä parhain kunnianosoitus Shaw’lle. Villa-legenda iski 10 vuoden aikana 213 otteluun 79 maalia seurassa.

– Meillä on harjoituskentällämme muistona kuva vuodelta 1982 Eurooppa Cupin voitosta. Hän (Shaw) oli siinä päähenkilönä. Välitän osaanottoni heille kaikille. Se on surullista, mutta voimme käyttää sitä motivaationa, Emery kommentoi BBC:lle.

Villa joutuu Sveitsissä poikkeuksellisiin olosuhteisiin. Young Boys pelaa kotiottelunsa keinonurmella, johon Emeryn miehistö on joutunut sopeutumaan.

– Olemme muuttaneet hieman pelaamistamme europeleihin. Meillä on normaalisti Birminghamissa harjoitukset ennen matkustusta. Me päätimme kuitenkin tulla jo nyt harjoittelemaan tänne tuntemaan ja totuttautumaan keinonurmella pelaamiseen, Villa-luotsi selitti.

– Olemme valmiita, emmekä voi käyttää sitä selityksenä. Uskon meidän pystyvän pelaamaan siellä samalla tavalla kuin kotonakin.

Aston Villan vierasottelu Young Boysia vastaan alkaa kello 19:45 Suomen aikaa.

LUE MYÖS!