Erotuomari Chris Kavanagh myönsi, ettei pitänyt siitä, että joutui antamaan Arsenalin keskikenttäpelaajalle Declan Ricelle punaisen kortin Brightonia vastaan, mutta hänellä ”ei ollut vaihtoehtoa”.

Tapaus sattui elokuun lopussa Arsenalin isännöidessä Brightonia Valioliigassa. Ricella, 25, oli jo varoitus alla, kun hän viivytti Brightonin vapaapotkun antamista tuikkaamalla pallon pois. Kavanagh antoi Ricelle pelin viivyttämisestä toisen keltaisen ja passitti hänet suihkuun.

Arsenalin manageri Mikel Arteta sanoi pelin jälkeen olevansa ”hämmästynyt” siitä, että Kavanagh antoi Ricelle tilanteesta toisen kortin.

Kavanagh’n pelin aikaiset puheet julkaistiin tiistaina Valioliigan Match Officials Mic’d Up -ohjelmassa, jossa entinen erotuomari Howard Webb käy läpi kentällä nähtyjä tilanteita.

Nauhoituksessa kuultiin, kuinka Kavanagh sanoi mikrofoninsa kautta avustaville tuomareille, että hänen on annettava Ricelle toinen kortti. Kavanagh oli selkeästi vaivautunut tilanteesta, mutta sanoi joutuneensa vaikeaan paikkaan.

– En pidä siitä, mutta hän koski palloon, sanoi Kavanagh ESPN:n mukaan.

– Se on mielestäni toisen keltaisen paikka. Minulla ei ole vaihtoehtoa, hän potkaisee pallon pois. Kun [Brightonin pelaaja] on potkaisemassa sitä, hän osuu palloon.

– Minulla ei ole vaihtoehtoa. Hän laittoi minut karmeaan tilanteeseen. Dec, sinun on valitettavasti lähdettävä [kentältä].

Valioliiga toivoo, että Match Officials Mic’d Up -ohjelma auttaa katsojia ymmärtämään tuomarien päätöksentekoa kentällä ja VAR-kopissa. Webbin mukaan Kavanagh toimi oikein antaessaan Ricelle toisen keltaisen kortin, joka johti kentältäpoistoon.

– Olemme viestittäneet pelaajille hyvin selkeästi ja voimakkaasti ennen kauden alkua, että on tärkeää, että he eivät koske palloon, kun pilli on soinut, eivätkä viivyttele pelin uudelleenkäynnistämistä sillä tavalla.

– Kun hän on nähnyt Declan Ricen potkaisevan pallon tahallaan ja selvästi pois vapaapotkun paikalta, hänellä ei mielestäni ole vaihtoehtoja.

ESPN UK

@ESPNUK
Referee Chris Kavanagh 'didn't like' showing Declan Rice a red card for kicking the ball away during Arsenal's draw vs. Brighton 👀

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS