Unai Emery on valmentanut Aston Villaa noin kahden vuoden ajan.

Aston Villa palkkasi Emeryn päävalmentajakseen syksyllä 2022. Emery johdatti Aston Villan viime kaudella komeasti neljänneksi Valioliigassa. Aston Villa pelaa tänä syksynä Mestarien liigassa. Joukkue voitti liigavaiheen avausottelun kaadettuaan vieraskentällä Young Boysin tyylipuhtaasti 3-0.

Aston Villan kapteeni John McGinn kertoi Mirrorin haastattelussa Emeryn pelastaneen hänen uransa Aston Villassa. Seura oli jo valmis myymään kapteeninsa, mutta McGinn onnistui vakuuttamaan Emeryn.

– Tuolloin olin juuri menettänyt paikkani joukkueessa. Emery sanoi saaneensa kuulla seuralta, että hänen pitäisi vaihtaa kapteenia ja minut myydään muualle. Hän kertoi kuulleensa sen, mutta halusi itse tehdä päätöksen minusta. Emery sanoi kertovansa minulle, jos en mahdu hänen suunnitelmiinsa. Hänen mukaansa edelliset kymmenen otteluani olivat olleet huonoja, mutta sitä edeltävät kymmenen sen sijaan hyviä.

– Mietin, miksi hän oli katsonut 20 otteluani. Ajattelin, että aikani seurassa on päättymässä. Muutamaa peliä myöhemmin voitimme vakuuttavasti Brentfordin ja muistan miettineeni, etten tule olemaan osana tätä projektia. Sitten sain kuulla muilta seuroilta, että saatan olla saatavilla siirtoikkunassa.

– Emery kuitenkin näki minussa jotain, mitä en itse nähnyt. Hän teki väsymättömästi kanssani töitä. Olen kiitollinen Emerylle siitä, ettei hän kuunnellut ulkoisia ja sisäisiä mielipiteitä, vaan teki itse omat päätöksensä. Se oli minulle vaikeaa aikaa. Nyt pelaamme Mestarien liigassa ja koen todistaneeni Emeryn mielipiteen oikeaksi ja muiden vääräksi. Nämä muut ihmiset eivät ole enää tässä seurassa ja se on hyvä juttu.

LUE MYÖS