Manchester Cityn ja Espanjan A-maajoukkueen ehdottomiin tähtipelaajiin lukeutuva Rodri pelasi viime kaudella peräti 64 ottelua.

Rodri uurasti kauden mittaan yli 5000 peliminuuttia. 

Tällä kaudella ottelumäärä kasvaa entistä suuremmaksi, sillä Mestarien liigan liigavaiheessa pelataan kaksi ottelua enemmän kuin viime vuosien lohkovaiheessa. Lisäksi kesä-heinäkuussa pelataan uudistettu seurajoukkueiden MM-lopputurnaus, joten Rodri voi pelata tällä kaudella seura- ja maaottelut mukaan luettuna noin 70 ottelua.

Rodri on kyllästynyt jatkuvasti nouseviin ottelumääriin.

– Kokemukseni perusteella voin sanoa, ettei 60-70 ottelun pelaaminen ole optimaalista. Pelaaja voi kenties pysyä huipputasolla pelatessaan noin 40-50 ottelua, mutta sen jälkeen taso putoaa. Tällä kaudella yllämme kenties 80 otteluun. Se on mielestäni liikaa. Jonkun pitäisi huolehtia meistä pelaajista, koska olemme tämän lajin protagonisteja. Kaikki ei voi riippua rahasta. Tärkeintä on pitää huolta lajin laadusta. Mielestäni voit suoriutua paremmin, jos et ole väsynyt. Jos ihmiset haluavat tulla katsomaan parempaa jalkapalloa, on siinä tapauksessa meidän levättävä. 

Rodrin mukaan pelaajat voivat asettua lakkoon.

– Mielestäni olemme lähellä mennä lakkoon. Se on yleinen mielipide pelaajien keskuudessa. Jos kaikki jatkuu samalla tavalla, ei meillä ole muuta vaihtoehtoa. Olemme todellakin huolissamme tästä, sillä me pelaajat kärsimme nykyisestä tilanteesta.

LUE MYÖS