Englannin alempia sarjatasoja (2-4.) hallinnoiva English Football League (EFL) haluaa nostaa Leicesteriä vastaan syytteen taloussääntöjen rikkomisesta, jos seura putoaa Valioliigasta, kertoo Guardian.

Leicester oli vaarassa saada tällä kaudella pistevähennyksen rikkomuksistaan, mutta riippumaton valituslautakunta katsoi, että Valioliigalla ei ole toimivaltaa rangaista seuraa.

Valioliiga katsoi Leicesterin rikkoneen taloussääntöjään kauteen 2022-23 päättyneellä arviointijaksolla, jonka päätteeksi seura putosi pääsarjatasolta.

Leicester kuitenkin välttyi sanktioilta, koska sen asianajajat perustelivat onnistuneesti, että seura ei ollut enää Valioliigan, vaan EFL:n jäsen, kun syyte nostettiin.

Viime kaudella Evertonilta ja Nottingham Forestilta vähennettiin Valioliigassa pisteitä vastaavien rikkomusten takia. Jos Leicesterin valitus ei olisi mennyt läpi, sitä olisi voinut odottaa enimmillään seitsemän pisteen vähennys.

Valioliiga ilmaisi tiedotteessaan pettymyksensä riippumattoman valituslautakunnan päätökseen. Liigan mukaan se loi tilanteen, jossa ”jokainen kulukynnyksen ylittävä seura voi välttää vastuuvelvollisuuden näissä erityisolosuhteissa”.

EFL haluaa varmistaa, että Leicester joutuu syytteeseen sääntörikkomuksistaan. Guardianin mukaan oikeudelliset neuvojat ovat vakuuttaneet kattojärjestölle, että Leicester katsotaan EFL:n toimivallan alaiseksi, jos seura putoaa Valioliigasta.

Leicester liittyi virallisesti Mestaruussarjaan 13. kesäkuuta 2023, kaksi ja puoli viikkoa ennen kuin se jätti tilinpäätöksensä, jonka perusteella Valioliiga katsoi seuran rikkoneen taloussääntöjä.

EFL uskoo, että se voi määrätä Leicesterille sanktioita kesään 2023 päättyneeltä arviointijaksolta, koska vaikka seura kilpaili Valioliigassa edeltävinä kausina, se oli virallisesti Mestaruussarjassa, kun sen tilit toimitettiin.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS