Chelsean päävalmentaja Enzo Maresca sanoo, että pelaajilla on oikeus valittaa paisuneesta jalkapallokalenterista.

Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Rodri sanoi tällä viikolla, että huippujalkapalloilijoilla ei ole pian ”muuta vaihtoehtoa” kuin jäädä lakkoon kasvavan pelimäärän takia. Ehdotus on jo saanut tukea monilta pelaajilta ympäri Euroopan.

Chelsea on yksi seuroista, joihon kasvanut pelimäärä saattaa vaikuttaa eniten. Lontoolaisten kausi voi pitää sisällään yli 70 ottelua, jos se etenee pitkälle kaikissa kilpailuissa tällä kaudella.

Englannin kilpailujen lisäksi Chelsea on mukana Konferenssiliigassa sekä ensi kesänä pelattavassa seurajoukkueiden MM-turnauksessa, joka laajennettiin 32 joukkueen kilpailuksi.

Monet pelaajat ovat ilmaisseet huolensa siitä, että loukkaantumisia tulee lisää ja pelin taso kärsii, kun pelaajilta vaaditaan jatkuvasti enemmän ja enemmän.

– Mitä tulee pelien määrään, se on liikaa. Minusta emme suojele pelaajia, sanoi Maresca Athleticin mukaan.

– Ainoastaan pelaajat voivat tehdä jotain, ja me voimme auttaa heitä. Viimeisen viikon tai kahden aikana jotkut pelaajat ovat yrittäneet selittää, mitä he ajattelevat, ja se on hyvä lähtökohta. Jotkut heistä ovat puhuneet siitä (lakkoilusta), ja se voisi olla heille ajatus.

LUE MYÖS