Valioliiga jatkuu tuttuun tapaan lauantaina. Tässä tekstissä käsitellään lyhytaikaisia kovaajia hyökkäyspäähän sekä toimituksen joukkuetta.

Hyökkäyspään vaihtoehdot

Useampi manageri suunnittelee Wildcard-pelimerkin käyttämistä peliviikon 5 jälkeen, ja useat hyökkäyspään loukkaantumiset tarjoavat mahdollisuuden yhden viikon korvaajille.

Dominic Calvert-Lewin on päässyt ainakin tällä hetkellä loukkaantumisistaan eroon, ja englantilainen näytti pääosin hyvältä Evertonin ottelussa Aston Villaa vastaan, joskin Calvert-Lewinilla oli mahdollisuus useampaan maaliin.

Evertonin tuleva ottelu on kuitenkin juuri noussutta Leicesteria vastaan, eikä joukkue ole näyttänyt erityisen hyvältä puolustuspäässä. Lisäksi kyseessä on yhden viikon hankinta, joten Calvert-Lewin ei jää joukkueeseen pitkäksi aikaa.

Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto on Danny Welbeck. Welbeck ja Brighton kohtaavat kotonaan Nottingham Forestin, mikä ei ole otteluohjelman vaikeimmasta päästä. Welbeck on ollut lisäksi alkukaudesta tehokas. Brightonin otteluohjelma kuitenkin kääntyy heti peliviikon 5 jälkeen, joten ilman Wildcard-pelimerkkiä siirto voi olla riskialtis pitkällä aikavälillä.

Samat ongelmat koskevat João Pedroa, joka ei ollut Brightonin kokoonpanossa johtuen viime viikolla tulleesta loukkaantumisesta. Tämän lisäksi Duncan Ferguson pelasi Liigacupissa ensimmäistä kertaa avauksessa sitten maaliskuun, mikä lisää kilpailua tulevaisuudessa entisestään.

Kolmas vaihtoehto on Ollie Watkins, joka korvannee usealla managerilla Alexander Isakin, jonka pelikunto on mysteeri. Isak on saanut joidenkin tietojen mukaan iskun varpaaseensa, mikä tekee ruotsalaisen pelaamisesta lauantaina epävarmaa.

Watkins onnistui vihdoin maalinteossa Evertonia vastaan, ja englantilaisella oli mahdollisuuksia hattutemppuun paikkojen puolesta. Watkins on alisuorittanut alkukaudesta dataan nähden, ja Aston Villan ykköskärki on yksi joukkueen varmimmista avaajista, joskin Jhon Duran on pelannut kentälle tullessaan erinomaisesti. Duran ja Watkins pelasivat kuitenkin viime ottelun lopussa hetken yhdessä, mikä osoittaa, että kummallekin voi löytyä joukkueesta samanaikaisesti tilaa.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue ryhmittyy peliviikolle 5 yllä näkyvällä kokoonpanolla. Joukkue keräsi yleisesti vaikealta peliviikolta 4 kiitettävät 58 pistettä ja vihreän nuolen, joten suoritukseen on syytä olla tyytyväinen. Kapteeninnauhan saa käteensä Erling Haaland.

Vaikka vaihtotapahtumia ei tällä viikolla ole vielä käytetty, ei niiden käyttäminen ole kokonaan poissuljettua. Mikäli Isak ei kykene pelaamaan, vaihtuu ruotsalainen Watkinsiin. Muuten joukkue on melkolailla lukittu.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS