Manchester Cityn manageri Pep Guardiola kehui kummankin joukkueen suoritusta sunnuntain 2-2-tasapelissä Arsenalia vastaan.

Tykkimiehet lähti tauolle 2-1-johdossa, mutta se joutui pelaamaan koko toisen puoliajan alivoimalla Leandro Trossardin otettua kaksi keltaista korttia.

Toinen jakso oli täysin Cityn hallintaa. Kotijoukkue piti palloa lähes 90-prosenttisesti ja loi melkein 30 maalintekoyritystä.

Lopulta Arsenalin muurit murtuivat 98. minuutilla, kun John Stones tökkäsi pallon pelaajaröykkiön keskeltä verkkoon.

– Isot kehut Arsenalille, he puolustivat jokaisen pallon loppuun asti. Me loimme paikkoja, mutta emme ehkä niin selkeitä paikkoja, kommtneoi Guardiola BBC:lle.

– Me pärjäsimme todella hyvin. He halusivat seisauttaa pelin, me olimme riittävän kärsivällisiä.

– Ihailen joukkuettani. Pelaajat aloittivat hyvin, vaikka pelikatkoja tuli monista asioista.

Arsenal otti varsinkin toisen jakson loppupuolella kaiken irti jokaisesta pelikatkosta. Kaikkiin maalipotkuihin, sivurajaheittoihin ja vapaapotkuihin käytettiin mahdollisimman paljon aikaa, ja lontoolaiset valittelivat kramppeja aika ajoin.

Guardiola sanoi, että hänenkin joukkueensa olisi voinut toimia samoin alivoimaisena.

– En tiedä, kuinka monella pelaajalla kramppasi, mutta niin voi tietysti käydä haastavassa pelissä.

– Minä olisin ehkä tehnyt samoin, koska he pelasivat kymmenellä miehellä. Teidän on kysyttävä Mikeliltä (Arteta), mikä heidän taktiikkansa oli.

– He pelasivat hyviä pitkiä palloja Kai Havertzille, joka on vahva pelaaja, ja he menivät kakkospalloihin. Me olimme lopussa kärsivällisiä, saimme paikkoja ja saimme maalimme. Siinä kaikki.

LUE MYÖS