Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta puolustaa taktiikoitaan sunnuntain valioliigaottelussa Manchester Cityn vieraana. Tykkimiehet menetti maalin johtonsa lisäajan 98. minuutilla ja joutui tyytymään Etihadilla 2-2-tasatulokseen.

John Stones ja Kyle Walker olivat turhautuneita Artetan valitsemasta pelitaktiikasta. City-puolustajat syyttivät Leandro Trossardin ulosajon myötä vajaamiehisenä johtoasemaa puolustanutta Arsenalia ajanpeluusta.

Arteta puolusti lähestymistapaansa viitaten Cityn turvautuneen vastaavaan Rodrin avauspuoliskon loukkaantumisen jälkeen.

Cityn numeraalisen ylivoiman myötä syvältä puolustaminen oli ainoa vaihtoehto.

– Meidän täytyi pelata sitä peliä. Emme pystyneet siihen ensimmäisellä vartilla. He (City) pelasivat 30 sekuntia 10 miehellä ja katsokaa, mitä he tekivät. Se on ihan normaalia, Arteta kommentoi BBC:n mukaan.

– Me olemme olleet vastaavassa tilanteessa ennenkin. Me menetimme silloin Granit Xhakan ja hävisimme 5-0 (2021). Meidän täytyy siis oppia näistä.

Arsenalin pelaajista David Raya, Riccardo Calafiori ja Gabriel Martinelli kokivat kolhuja City-ottelussa. Artetan mukaan loukkaantuneet pelaajat eivät ole käytössä keskiviikon Liigacupin ottelussa Boltonia vastaan.

City syytti Arsenal-pelaajien kuluttaneen krampeilla aikaa.

– Minä pysyn mieluummin totuuksissa kuin asioiden olettamisessa. Katsotaan nyt, ketkä ovat huomenna käytössä. Sen jälkeen voimme puhua pimeistä taioista tai muusta. Valitettavasti muutamat näistä pelaajista eivät ole käytössä, Arteta vahvisti.

– Meidän täytyy odottaa. Yhden heistä vamma on vakavampi.

Arsenal on Valioliigassa viiden kierroksen jälkeen sarjataulukossa neljäntenä kaksi pistettä sarjakärki Cityä perässä.

LUE MYÖS!