Valioliigan erotuomarien kattojärjestön (PGMOL) johtajaa Howard Webbiä odottaa torstaina vihaisten seurojen kyselytunti, kertoo Times.

Useat seurat ovat olleet tyytymättömiä tämän kauden tuomaritoiminnan tasoon ja haluavat Webbiltä vastauksia.

Timesin mukaan muun muassa Arsenal, Manchester City, Bournemouth, Nottingham Forest ja Leicester ovat pettyneet tiettyihin erotuomarien ja videotuomarien päätöksiin kuluvalla kaudella.

Seurojen odotetaan vaativan Webbiltä selityksiä torstaina Valioliigan osakkeenomistajien kokouksessa.

Tällä kaudella puheenaiheeksi ovat nousseet muun muassa ajanpeluusta annetut varoitukset, joihin on toivottu johdonmukaisuutta. Myös videotuomarisysteemi VAR on ollut tapetilla tiettyjen päätösten jälkeen.

Valioliiga-seurat äänestivät kesäkuun kokouksessaan, että sarja jatkaa VAR-systeemin käyttöä.

Wolverhampton oli ehdottanut, että seurat äänestävät vuosikokouksessaan VAR:n poistamisesta. Wolvesin mukaan viiden kauden jälkeen oli ”aika käydä rakentavaa ja kriittistä keskustelua” VAR:n tulevaisuudesta.

BBC:n tietojen mukaan Wolverhampton oli lopulta ainoa seura, joka äänesti VAR:n poistamisen puolesta. Kaikki muut 19 seuraa kannattivat VAR:n kanssa jatkamista.

Valioliigan on tänä syksynä määrä ottaa käyttöön puoliautomaattinen paitsioteknologia, jonka toivotaan auttavan tuomareita tiukoissa tilanteissa.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS