Arsenalin keskikenttäpelaaja Ethan Nwaneri sai keskiviikkona maalitilinsä auki edustusjoukkueessa, kun Tykkimiehet voitti Boltonin liigacupissa.

Nuorukainen heilutti verkkoa kahdesti, kun Arsenal murjoi Viaplayn näyttämässä ottelussa Ykkösliiga-joukkueen kotikentällään 5-1.

Nwaneri, 17, on ollut jonkin aikaa hehkutettu huippulupaus kasvattajaseurassaan. Hän sai debyyttinsä ykkösmiehistössä toissa kaudella ennätyksellisen nuorena, kun hän tyli lyhyesti kentälle sarjapelissä Brentfordia vastaan. Tuolloin Nwanerilla oli mittarissa vasta 15 vuotta ja 181 päivää.

Viime kaudella hän pääsi pelaamaan edustusjoukkueessa noin vartin, mutta tänä syksynä on vaikuttanut, että Nwaneri saattaa olla läpimurtonsa partaalla.

Nwaneri on ollut jokaisessa Valioliigan ottelussa penkillä mukana, ja Tottenhamia vastaan hän pääsi lopussa kentällekin. Peli Boltonia vastaan oli teinilupauksen ensimmäinen avauskokoonpanossa, ja hän kiitti vastuusta kahdella maalilla.

Arsenalin manageri Mikel Arteta kehui Nwaneria keskiviikon ottelun jälkeen.

Hänestä näkee, että hän pelaa itsevarmasti ja ymmärtää, mitä hänen on tehtävä kentällä, sanoi Arteta BBC:n mukaan.

– Hänen matkallaan ykkösjoukkueessa hän on aina edellä sitä, mitä kaikki odottivat ja mitä minäkin odotin. Hän ansaitsee sen ja hän on osa meitä, joten hän tulee saamaan minuutteja.

LUE MYÖS