Tottenhamin hyökkääjä Son Heung-min kehottaa jalkapallon päättäjiä suhtautumaan vakavasti pelaajien valituksiin kasvavasta pelimäärästä.

Spursin kapteeni on viimeisin pelaaja, joka on kritisoinut jalkapallokalenterin paisumista. Valioliigasta aihetta ovat pitäneet esillä myös Liverpoolin Alisson Becker sekä Manchester Cityn Manuel Akanji ja Rodri, joka loukkasi viime viikonloppuna vakavasti polvensa.

Ennen loukkaantumistaan Rodri sanoi, että jalkapalloilijoiden on mahdollisesti ryhdyttävä lakkoon, jos heitä ei kuunnella. Joidenkin huippuseurojen pelaajat saattavat pelata tällä kaudella 70-80 ottelua, kun mukaan lasketaan pelit joka kilpailussa.

Eurocupien pelimäärää nostettiin täksi kaudeksi ja ensi kesänä pelataan seurajoukkueiden MM-turnaus, joka on laajennettu 32 joukkueen kilpailuksi.

– Pelaajat ovat tärkeimpiä ihmisiä, joiden on sanottava jotain, ja pelejä on todellakin paljon. Jalkapallofanit haluavat nähdä laadukasta peliä, ei mahdollisimman monta peliä, eikä kukaan halua nähdä ihmisten tai pelaajien kamppailevan loukkaantumisten kanssa, sanoi Son, 32, Sky Sportsin mukaan.

– Emme ole robotteja. Uskon, että meidän on ehdottomasti huolehdittava siitä ja vähennettävä pelejä, jotta pystymme pelaamaan laadukkaammin. Mielestäni tämän pitäisi olla tavoitteena.

Son sanoi, että hän ei kannata pelaajien jäämistä lakkoon, mutta hän toivoo FIFA:lta, UEFA:lta ja muilta päättäviltä elimiltä toimia pelien vähentämiseksi.

– Se ei todellakaan ole pelaajien [vastuu jäädä lakkoon].

– Kun ottelut tulevat, pelaajien on oltava kentällä. UEFA:n, FA:n ja FIFA:n, kaikkien on suhtauduttava tähän todella vakavasti. Useampikin pelaaja on sanonut, että pelejä on liikaa.

Viaplay näyttää Valioliigan ottelut.

LUE MYÖS