Englannin jalkapalloliitto (FA) tutkii West Hamin keskikenttäpelaajan Lucas Paquetán sukulaisten mahdollista osallisuutta vedonlyöntiepäilyissä, kertoo UOL Esporte.

FA ilmoitti toukokuussa syyttävänsä Paquetáa tahallisten keltaisten korttien ottamisesta vedonlyöntitarkoituksessa. Väitetyt tapaukset sattuivat neljässä Valioliigan ottelussa vuosina 2022-2023.

Mahdolliset rangaistukset vaihtelevat kuudesta kuukaudesta elinikäiseen pelikieltoon, jos Paquetá todetaan syylliseksi.

UOL Esporte kertoo, että Paquetán setä ja serkku, Bruno ja Yan Tolentino siirsivät ”yli 6 500 euroa” Real Betisin entiselle hyökkääjälle Luiz Henriquelle pian sen jälkeen, kun tämä oli ottanut kaksi kyseenalaista keltaista korttia.

Epäilyttävät varoitukset johtivat Espanjan La Ligan ja maan jalkapalloliiton tutkintaan, joka ei kuitenkaan edennyt kurinpitotoimiin. UOL Esporten mukaan Henriquen epäilyttävät kortit mainitaan FA:n tutkinnassa, mutta Englannin jalkapalloliitto ei ollut aiemmin tietoinen Paquetán sukulaisten maksuista Henriquelle.

Sekä Paquetán että Henriquen tapauksissa hälytyskellot soivat, kun heidän keltaisista korteistaan oli lyöty vetoa poikkeuksellisen paljon.

Epäilyttävät vedonlyönnit tapahtuivat pääasiassa Duque de Caxiasin alueella Rio de Janeirossa. Uusia tilejä luotiin joukoittain ja vetoja asetettiin suurimmalla sallitulla summalla epätodennäköisistä tapahtumista, kuten hyökkäävien pelaajien keltaisista korteista.

Paquetán setä Bruno Tolentino myönsi UOL Esportelle siirtäneensä Henriquelle mainitun summan, mutta hänen mukaansa kyse oli henkilökohtaisesta lainasta.

Tolentino myös vahvisti, että hän on voittanut rahaa Henriquen saamista varoituksista ja lyönyt vetoa Paquetán keltaisista korteista. Hän kiisti saaneensa pelaajilta etukäteen tietoa.

– Voin pelata [uhkapelejä], minua ei ole kielletty. Minulla ei vain saa olla luottamuksellisia tietoja. Luiz Henriquen [korttien] osalta se oli puhdasta tuuria. Yksi miljoonasta.

Paquetá ja Henrique ovat pelanneet yhdessä Brasilian maajoukkueessa.

tariq panja

@tariqpanja
Top Brazilian player Luiz Henrique received payments totalling about £5000 from Lucas Paqueta’s relatives, UOL reporting. Transfers made after he received bookings in games for Real Betis. He denies wrongdoing. La Liga not investigating.

uol.com.br/esporte/futebo…
uol.com.br

Apostas na mira: Luiz Henrique recebeu Pix de parentes de Lucas Paquetá

Familiares do meia Lucas Paquetá, do West Ham (ING), fizeram duas transferências, totalizando R$ 40 mil, para o atacante Luiz Henrique, do Botafogo.O UOL teve acesso aos comprovantes das transferên...

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS