Graham Potter sanoo, ettei kadu Chelsean päävalmentajapestin ottamista, vaikka hän oli turhautunut ja vihainen siitä, miten lähti seurasta.

Chelsea maksoi 24 miljoonan euron ulosostoklausuulin pestatakseen Potterin, 49, Brightonista syyskuussa 2022.

Hän oli Chelsean uusien omistajien ensimmäinen päävalmentajavalinta, ja hänelle tehtiin heti viiden vuoden sopimus. Potter sai kuitenkin kenkää vain seitsemän kuukautta myöhemmin, kun joukkue ei ollut yltänyt odotuksiin.

Chelsea pelasi Potterin alaisuudessa 31 ottelua, joista se voitti 12 ja hävisi 11.

Potter ei ole Chelsean jälkeen työskennellyt vielä missään, vaikka häntä on huhuissa viety useihin seuroihin Englannissa ja muualla Euroopassa. Hän kertoi Telegraphin haastattelussa, ettei kadu aikaansa Stamford Bridgellä, vaikka se päättyikin ennenaikaisesti.

– Tein todella, todella kovaa töitä saadakseni sellaisen mahdollisuuden. Kyse oli oikean tilaisuuden valitsemisesta [Brightonin jälkeen], enkä minä valinnut väärin. Se ei vain toiminut.

– En kadu sitä, että tein sen, mutta samaan aikaan, kun kuka tahansa menettää työnsä, siihen liittyy jossain vaiheessa turhautumista, vihaa ja ehkä katkeruutta.

Uudet omistajat käyttivät kahdessa ensimmäisessä siirtoikkunassaan yli 600 miljoonaa euroa uusiin pelaajiin. Satsaukset toivat mukanaan isoja odotuksia, mutta myös käytännön ongelmia. Athleticin mukaan Chelsealla oli yhdessä vaiheessa niin paljon pelaajia, että osa joutui vaihtamaan varusteensa pukuhuoneen ulkopuolella ja istumaan lattialla palavereissa.

Potter sanoo, että hän ymmärsi tarpeen joukkueen uudistamiselle, mutta odotti saavansa enemmän aikaa uusien pelaajien sopeuttamiseen.

– Jos käytät 300 miljoonaa puntaa, joukkueeseen kohdistuvat paineet kasvavat. Jos olisin käyttänyt sen Harry Kaneen ja Declan Ricen, niin okei, mutta tuolloin se (monen nuoren pelaajan hankkiminen) oli päätös.

LUE MYÖS