Meneillään olevat tutkimukset Fulhamin entisen omistajan Mohamed Al-Fayedin väitetyistä rikoksista ovat paljastaneet uusia kytköksiä liittyen seuraan, kertovat Athletic ja Guardian.

BBC esitti viime viikolla dokumentin Al-Fayed: Predator at Harrods, jossa yli 20 naista syyttää edesmennyttä Al-Fayedia seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Guardianin mukaan yli 200 naista on tullut esiin uusien syytösten kanssa sen jälkeen, kun dokumentti esitettiin.

Egyptiläismiljardöörin väitetään syyllistyneen hyväksikäyttöön eri paikoissa, kuten Lontoossa, Pariisissa ja Saint Tropezissa.

Al-Fayed omisti Fulhamin vuosina 1997-2013. Hän kuoli viime vuonna 94-vuotiaana.

Fulham kertoi dokumentin julkaisun jälkeen, että se on aloittanut tutkinnan selvittääkseen, onko kukaan seuraan liittyvistä henkilöistä joutunut kärsimään Al-Fayediin liittyvistä syytöksistä.

Dokumentin esityksen jälkeen asianajaja Maria Mulla totesi, että ”emme tässä vaiheessa edusta yhtään naista, joka olisi joutunut hyökkäysten kohteeksi Fulhamissa”.

Asianajajaryhmä Justice for Harrods Survivorsin tiedottaja on kuitenkin vahvistanut, että uusien syytösten joukossa on useita, jotka liittyvät Fayedin aikaan Fulhamissa.

Al-Fayed oli omistusaikanaan avainasemassa kehittämässä Fulhamin naisten joukkuetta, josta tuli ammattilaisjoukkue vuonna 2000. Joukkue voitti liigamestaruuden kaudella 2002-03 ennen kuin se lopetti toimintansa vuonna 2006, mutta se on sittemmin perustettu uudelleen ja pelaa nyt viidennellä sarjatasolla.

Fulhamin naisten joukkuetta vuosina 2001-2003 valmetanut Gaute Haugenes kertoi BBC:lle viime viikolla, että syytökset eivät olleet ”suurin yllätys”.

Seuran henkilökuntaan kuuluviin henkilöihin viitaten hän sanoi: ”Olimme tietoisia siitä, että hän piti nuorista, vaaleista tytöistä. Joten varmistimme vain, että tilanteita ei voisi syntyä. Suojelimme pelaajia.”

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS