Rodri on loppukauden sivussa pelikentiltä.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola vahvisti uutiset perjantaisessa lehdistötilaisuudessaan. Rodrin oikean polven eturistisiteet repesivät viime viikonlopun Arsenal-ottelussa. Rodri leikattiin perjantaina Madridissa.

Guardiolan mukaan eturistisiteiden lisäksi Rodri loukkasi polvensa nivelkierukkaa. Guardiola odottaa Rodrin palaavan ensi kauden alkuun mennessä pelikentille.

– Rodri kävi leikkauksessa aamulla. Kyse oli eturistisiteistä ja nivelkierukasta. Hän palaa riveihimme ensi kaudella. Tämä kausi päättyi hänen osaltaan. Ikävä kyllä saimme surkeimpia mahdollisia uutisia, mutta se tapahtui ja nyt tuemme Rodria, Guardiola summasi.

– Meillä ei ole toista samanlaista pelaajaa. Muut pelaajat voivat kuitenkin yhdessä korvata sen, mitä Rodri on antanut joukkueelle. Jos emme voita, johtuu se Rodrin poissaolosta. Olemme vahvempi joukkue Rodrin kanssa. Jalkapallo on tällaista. Meillä on loistavia pelaajia ja löydämme ratkaisun.

Rodri on kenties koko joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja. Keskikenttäpelaaja uurasti viime kaudella Manchester Cityn paidassa 50 ottelua.

LUE MYÖS