Manchester City johtaa Valioliigaa. Viidestä sarjaottelusta tuloksena on neljä voittoa, tasapeli ja sarjan kärkipaikka.

Manchester City sai surkeita uutisia aiemmin tällä viikolla, kun Rodrin polvivamma paljastui vakavaksi. Rodri joutui leikkaukseen ja on koko loppukauden sivussa pelikentiltä.

Rodrin menetys on Manchester Citylle valtava. Rodri on kenties koko joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja, eikä hänen korvaaminen ole suinkaan yksinkertainen tehtävä.

Jamie Carragher otti kantaa Rodrin korvaamiseen Rest is Football -podcastissa.

– Sanoisin Manchester Cityn ja Arsenalin välisen mestaruustaistelun olevan täysin 50/50 tällä hetkellä. Manchester City ei koskaan häviä, kun Rodri on kentällä. Uskon Rodrin poissaolon näkyvän enemmän Mestarien liigassa kuin Valioliigassa. Mestarien liigan pudotuspeleissä puolustavan keskikenttäpelaajan rooli korostuu, kun pelejä kontrolloidaan vieraskentillä.

Carragherin mielestä Pep Guardiola saattaa peluuttaa jopa John Stonesia Rodrin paikalla.

– Stones ei ole koskaan pelannut sillä paikalla. Hän on tullut keskikentälle selvästi puolustavammasta roolista, eikä hän mahdu tällä hetkellä edes ideaaliin avaukseen, kun Rúben Dias ja Manuel Akanji näyttävät pelaavan toppareina. Kenties Akanji siirtyy laitapuolustajaksi ja Stones voi nousta avauksen toppariksi pelaten myös keskikentällä Mateo Kovačićin tai İlkay Gündoğanin rinnalla. Kovačić on hyvä pelaaja. Hän pelasi hienon pelin Chelseaa vastaan kauden alussa, kun Rodri ei ollut kentällä.

Manchester Cityn kausi jatkuu lauantaina, kun se kohtaa vieraskentällä Newcastlen. Ottelu alkaa klo 14.30.

LUE MYÖS