John Stones on antanut päivityksen Manchester Cityn tähden Rodrin tilanteesta. City-puolustaja on ollut yhteyksissä seuratoveriinsa vakavan loukkaantumisen jälkeen.

Rodri kärsi pahan polven ristisidevamman syyskuun valioliigaottelussa Arsenalia vastaan toissa sunnuntaina. Viime viikolla vahvistettiin, ettei keskikenttäpelaajaa enää pelaa tällä kaudella.

Lauantaina Newcastlea vastaan Rodrin tilalle keskikentän keskellä nähtiin oikea laitapuolustaja Rico Lewis. Myös aiempina kausina roolissa nyt Stones on valmis paikkaamaan espanjalaista, jos päävalmentaja Pep Guardiola asettaa hänet siihen.

– Olen 100-prosenttisesti valmis siihen. Rodrin loukkaantuminen oli meille vaikea uutinen sulatettavaksi. Puhuin eilen hänen kanssaan ja hän voi hyvin. Se on surullista, koska hän on asettanut viime vuosina meille korkean vaatimustason. Me tiedämme, miten tärkeä pelaaja hän on meille. Siinä tulee menemään pitkään, Stones kommentoi Rodrin poissaoloa BBC:n mukaan.

– Meiltä löytyy paljon laatua ja pelaajia, jotka voivat täyttää Rodrin paikan. Hän on käsitellyt asian itsensä kanssa ja tuntuu olevan hyvillä mielin. Hän on Espanjassa perheensä kanssa ja tarvitsee aikaa levätä ja kuntoutua.

Stones pelasi Cityn keskikentän pohjalla vuoden 2023 Mestarien liigan finaalissa Internazionalea vastaan. Manchesterilaisseura juhli tuolloin turnauksen voittoa ensimmäistä kertaa historiassaan.

Englannin maajoukkuetoppari pitää myös kutospaikan roolista.

– Olen ollut paljon siinä viimeisen kahden vuoden aikana. Se oli Mestarien liigan finaalissa hieman erilaista. Pelasin hiukan korkeammalla ja se oli itselleni uusi haaste, josta myös nautin. Kuka tahansa keskikentällä pelaakaan, hän on ollut siinä roolissa aiemminkin.

– Itse rakastan sitä. Siinä saa täysin erilaisen näkökulman peliin. Pelinymmärrystä puolustajan silmin, milloin vastaanottaa pallon ja milloin antaa syötön. Nautin siitä joka kerta ja pyrin aina kehittymään.

City kohtaa tiistaina Mestarien liigan sarjavaiheen toisella kierroksella vieraissa slovakialaisen Slovan Bratislavan. Ottelu alkaa kello 22:00.

LUE MYÖS!