Southampton-kapteeni Jack Stephens on saanut kahden ottelun pelikiellon alatyylisistä solvauksistaan neljättä erotuomaria Gavin Wardia kohtaan syyskuun valioliigaottelussa Manchester Unitedia vastaan. FA jakoi topparille myös sakkoja.

Stephens sai Southamptonin St. Mary’s Stadiumilla pelatussa ottelussa suoran punaisen kortin 79. peliminuutilla taklauksestaan Unitedin hyökkääjään Alejandro Garnachoon. FA:n sääntökomitea vahvisti Saints-puolustajan myöntäneen kiroilunsa tuomareille.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
Southampton defender Jack Stephens has been banned for two matches and fined £50,000 after calling fourth official Gavin Ward a “f***ing little c***” following his red card against Manchester United last month.

Stephens also called referee Stuart Attwell "a c***" and used the…

Neljännen erotuomarin Wardin antaman lausunnon mukaan Stephens, 30, kutsui häntä ”v*tun k*sipääksi”. Ottelun päätuomari Stuart Attwell todisti puolustajan solvanneen myös häntä vastaavin sanoin.

Myös 50 000 punnan arvoiset sakot FA:ta saanut Stephens pyysi komitealle anteeksi rumaa käytöstään.

– Kadun syvästi sanavalintojani. Kielenkäyttöni meni liian pitkälle, toppari kommentoi.

– Kun tuomio tuli, menin pois tolaltani. Tein jotakin, josta olen hyvin pettynyt. Ymmärrän, että tuomarin päätös pitäisi hyväksyä, mutta sen sijaan sanoin jotakin, mitä en normaalisti sanoisi. Käytin samaa kieltä sitten myöhemmin Wardia kohtaan.

– Tämä ei ole mikään selitys, mutta se tapahtui sillä hetkellä tunnekuohuissa. En ollut aggressiivinen kumpaakaan tuomaria kohtaan saati väitellyt heidän kanssaan. Jätin kentän ja palasin vain antamaan kapteeninnauhan pois.

Stephens on jo kärsinyt automaattisen kolmen ottelun pelikieltonsa. Puolustaja on nyt sivussa myös tulevat valioliigaottelut Arsenalia (vieras) ja Leicesteriä (koti) vastaan.

LUE MYÖS!