Manchester United kohtaa Porton torstai-iltana Eurooppa-liigassa. 

Portugalilaismedia Zerozero haastatteli ottelun alla Benni McCarthya. McCarthy, 46, työskenteli kaksi edellistä kautta Erik ten Hagin valmennusryhmässä Manchester Unitedissa. McCarthy valmensi ja kehitti joukkueen hyökkääjiä.

Englantilaismedian mukaan ten Hag on joutunut potku-uhan alle ja Manchester Unitedin on saatava tämän viikon otteluista hyvät tulokset. Muuten ten Hag saattaa menettää työpaikansa.

Pelaajaurallaan Portossa pelannut McCarthy kertoi haastattelussa mielipiteensä ten Hagista.

– Ten Hag on taktisesti yksi parhaista valmentajista, jonka olen tavannut. Hän on todella fiksu, huolellinen ja kiinnittää paljon huomiota yksityiskohtiin. Ten Hag selittää pelaajilleen rauhassa ja tarkasti kaikki mahdolliset tilanteet, joita pelissä voi tapahtua. Sitten pelaajien piti mennä kentälle ja toteuttaa hänen ideoitaan. Kun ottelut sujuivat hyvin, ten Hagia pidettiin uskomattomana valmentajana ja sitten kun, ne sujuivat huonosti, häntä kyseenalaistettiin. Minun on kuitenkin sanottava, että kyseessä on loistava valmentaja ja äärimmäisen fiksu henkilö.

McCarthyn mielestä ten Hagilta puuttuu tarvittava intohimo.

– Modernissa jalkapallossa pelaajat haluavat nähdä valmentajalta intohimoa. Heidän on tunnettava, että valmentaja on täysillä mukana ja valmis taistelemaan heidän kanssaan. Taktisesti hän on ehdottomasti huipulla, mutta häneltä puuttuu intohimoa. Siinä olemme erilaisia. Haluaisin olla taktisesti yhtä hyvä kuin ten Hag. Suurin vahvuuteni on empatiani pelaajien kanssa, ja se auttaa heitä pelaamaan yhdistämällä intohimon ja päättäväisyyden. Tuolla tavalla voitat varsinkin kaikista haastavimmat ottelut.

– Ten Hag antaa kaiken mahdollisen informaation pelaajille ja odottaa pelaajien toteuttavan oman osansa kentällä.

LUE MYÖS