Manchester Unitedin alkukausi on ollut vaikea. 

Erik ten Hagin miehistö on parhaillaan vasta 13. sijalla Valioliigassa. Kuudesta ottelusta tuloksena on vaivaiset seitsemän pistettä, ja lisäksi joukkueen peliesityksissä on paljon parantamisen varaa.

Ten Hag on joutunut jälleen potkuhuhujen keskelle. Englantilaismedian mukaan ten Hagilla on tämä viikko aikaa kääntää joukkueen kurssia tai muuten luvassa on potkut. 

Graham Potter otti kantaa Manchester Unitedin tilanteeseen Sky Sportsin haastattelussa. Potter on tiettävästi yksi Manchester Unitedin kandidaateista uudeksi päävalmentajaksi, jos ten Hag saa lopulta lähteä.

– Realismi on tuollaista Valioliigassa. Jos olet Manchester Unitedin kaltainen suurseura, etkä ole kuuden parhaan joukossa, joudut aina arvostelun kohteeksi. Joskus on katsottava tulosten taakse ja keskityttävä ennemminkin peliesityksiin. He ovat epäonnistuneet monissa huippupaikoissa ja joskus joukkueet käyvät läpi aikoja, jolloin et käytä luomaasi xG:tä hyväksesi. Sitten tulee huono päivä ja tummat pilvet täyttävät nopeasti taivaan. Manchester United on tällä hetkellä siinä tilanteessa.

Potter muistuttaa, että asioita kannattaa miettiä ennemmin järjellä kuin tunteella.

– Haasteena on saada perspektiiviä asioihin ja ajatella rationaalisesti sitä, mitä on tapahtunut. Pelien jälkeen kaikilla on tunteet pinnassa, koska jalkapallossa kyse on tunteista ja fiiliksistä. Kannattajat ovat pettyneitä, vaativat vastauksia ja haluavat löytää syyllisiä. Joskus se on valmentaja. Joskus valmentajat tekevät virheitä. Emme ole täydellisiä. Se on osa työtämme. Olen varma, että ten Hag olisi kanssani samaa mieltä. Ten Hag tietää, mitä odottaa Manchester Unitedissa. Jos et voita tai pelaa hyvin, saat kritiikkiä.

LUE MYÖS