Kalvin Phillips siirtyi Leedsistä Manchester Unitediin noin 50 miljoonalla eurolla kesällä 2022.

Keskikenttäpelaaja jäi kuitenkin täysin olemattomalle vastuulle Pep Guardiolan alaisuudessa.

Ensimmäisellä kaudellaan Phillips pelasi alle 600 minuuttia Manchester Cityssä. Kesken kauden pelatun MM-lopputurnauksen jälkeen Guardiola kertoi lehdistölle jättäneensä Phillipsin ulos kokoonpanostaan, koska pelaaja on ylipainoinen. Luotsin suorapuheinen kommentti levisi kuin kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa. Guardiola on sittemmin pahoitellut kommenttejaan.

Phillips pelaa kuluvan kauden lainalla Ipswichin paidassa. Phillips kertoi mielipiteensä Guardiolan ylipainokommenteista ja paljasti sen vaikuttaneen uuden lainaseuran löytämiseen. Phillipsin mukaan kaikki kiinnostuneet seurat puhuivat Phillipsin kanssa aluksi hänen painostaan.

– Kaikki todennäköisesti ovat kuulleet siitä, kun Guardiola sanoi minun olevan ylipainoinen MM-kisojen jälkeen. Se narratiivi vain nousi ja nousi somessa. Jokainen seura ja valmentaja puhuivat minulle heti ensimmäisenä painostani ennen kuin mistään muusta. Tuo eteni siihen pisteeseen saakka, että se alkoi ärsyttämään minua. Se turhautti, Phillips myönsi My Mate’s a Footballer -podcastissa.

LUE MYÖS