Valioliigan viimeinen peliviikko ennen maajoukkuetaukoa käynnistyy tuttuun tapaan lauantaina. Tässä tekstissä käsitellään Brennan Johnsonia sekä toimituksen joukkuetta.

Brennan Johnsonin arvo

Johnson on onnistunut vakiinnuttamaan tällä kaudella paikkansa Tottenhamin avauksesta hyvien otteidensa johdosta. Johnson laukoo Tottenhamin joukkueesta ylivoimaisesti eniten, ja hyökkääjä laukoo enemmän kuin aikaisemmin urallaan.

Johnson ei myöskään lauo tilastollisesti matalan todennäköisyyden vetoja. Laituri ei ole ampunut tällä kaudella vielä kertaakaan rangaistusalueen ulkopuolelta, mikä on huomattavaa ottaen huomioon 3,83 laukausta täyttä ottelua kohden.

Johnsonia ja muita Tottenhamin avainpelaajia lepuutettiin torstain Eurooppa-liigassa, mikä ennakoi hyvää Johnsonin peliminuutteja ajatellen viikonlopun osalta. Tottenhamin seuraavien viikkojen otteluohjelma on hyvä, minkä lisäksi Tottenhamin seuraava ottelu on Brightonia vastaan, joka on pelannut läpi kauden todella korkealla puolustuslinjalla, mikä taas sopii Johnsonille peilaten tämän vahvuuksiin pelaajana.

Kirsikkana kakun päälle Luis Díaz, jonka yli kolmasosa managereista omistaa, aloitti Liverpoolin Mestarien liigan ottelussa keskiviikkona. Liverpool peluutti parasta mahdollista kokoonpanoaan, mutta johtuen hyökkäyksen useammasta laatupelaajasta on mahdollista, että Luis Diaz aloittaa viikonloppuna penkiltä.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue ryhmittyy peliviikolle 7 yllä olevalla kokoonpanolla. Loukkaantunut João Pedro on korvattu Chris Woodilla johtuen Nottingham Forestin lyhyen aikavälin otteluohjelmasta. Kapteeninnauhan saa käteensä jälleen Erling Haaland.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS