Porto ja Manchester United päätyivät 3-3-tasapeliin Eurooppa-liigassa torstai-iltana. 

Manchester United johti vierasotteluaan jo 2-0, mutta Porto nousi tasoihin ja ohi. Harry Maguire toi lisäajan maalillaan Manchester Unitedin tasoihin.

Maguire oli pettynyt joukkueensa peliesitykseen. Manchester United pelaa surkeaa alkukautta ja sillä on ollut ajoittain hyvin merkittäviä ongelmia puolustuksessaan. Maguiren mukaan kyse on pitkälti itseluottamuksesta ja sen puutteesta.

– Kun menet tällaisessa paikassa 2-0-vierasjohtoon, on sinun pelattava hieman varmemmin. Välit olivat aivan liian suuret ja boksiin tuli liikaa keskityksiä. Kyse on ennemmin henkisestä ongelmasta. Meidän on ylitettävä se. Sen ylittäminen alkaa uskosta omaan tekemiseen. Kun johdat 2-0, ja päästät takaiskumaalin, uskovatko pelaajat siihen, että edelleen voitamme pelin? Meidän pitäisi keskittyä siihen.

– Pelaajien on ymmärrettävä se, että tämä on tapahtunut aivan liian monta kertaa. Pelaajien on lisäksi ymmärrettävä, että joka kerta kun päästämme maalin, on sen jälkeen palattava omaan pelisuunnitelmaan, jonka avulla ylipäätään pääsimme johtoasemaan. Jos haluamme menestyä tällä kaudella, emme voi päästää kahta maalia parissa minuutissa.

Erik ten Hagin asemaa joukkueen päävalmentajana on kyseenalaistettu. Maguiren mukaan Manchester Unitedissa oppii ottamaan iskuja vastaan.

– Olen pelannut Manchester Unitedissa kuuden vuoden ajan ja tiedän, miten tämä toimii. Kun joukkue käy läpi vaikeita aikoja, pelaajien paineet kasvavat, mutta niin kasvaa valmentajankin paine. Ten Hag on tarpeeksi kokenut valmentaja ja on ollut tässä ammatissa pitkään, joten hän on oppinut käsittelemään tällaisia tilanteita. Se on samalla tässä seurassa pelaamisen ja valmentamisen hyvä ja huono puoli.

LUE MYÖS