Kai Havertz siirtyi Bayer Leverkusenista Chelseaan syyskuussa 2020.

Chelsea maksoi tuolloin Havertzista 80 miljoonaa euroa. Havertz ei kuitenkaan missään vaiheessa täysin onnistunut Chelseassa ja siirtyi lopulta 75 miljoonalla eurolla Arsenaliin kesällä 2023. 

Havertz, 25, tunnetaan monipuolisuudestaan. Havertz kykenee pelaamaan kärjessä, laidalla ja hyökkäävänä keskikenttäpelaajana, mutta saksalaisen parasta pelipaikkaa ei ole helppoa nimetä. 

Frank Lampard hankki Havertzin Chelseaan. Lampard kertoi mielipiteensä Havertzista Amazon Primen haastattelussa.

– Toin hänet Chelseaan vuosia sitten. Hän oli silloin nuori pelaaja. Kun Havertz siirtyi Chelseaan, ei hänen pelipaikkansa ollut vielä selvillä. Oli selvää, että kyse oli todella lahjakkaasta pelaajasta, mutta pelipaikka ei ollut vielä tiedossa. Hän oli pelannut kasipaikalla ja kärjessä, mutta emme koskaan ehtineet selvittää, mikä oli hänen paras pelipaikkansa.

Lampard arvostaa sitä, miten Mikel Arteta on luottanut Havertziin Arsenalissa.

– Arteta on luottanut häneen. Hän toi Havertzin Arsenaliin ja antanut hänelle paljon luottoa. Minulla on Arsenalia kannattavia ystäviä ja he tiedustelivat minulta, millainen pelaaja on kyseessä, kun hän siirtyi sinne. Sanoin Havertzin olevan taitava poika, joka tottuu Valioliigaan. Mielestäni niin on tapahtunutkin. Havertz on todella rauhallinen ja helposti lähestyttävä kaveri, Lampard muistutti.

LUE MYÖS