Liverpool oli kesällä toden teolla Real Sociedadin Martín Zubimendin kintereillä.

Liverpool yritti houkutella Espanjan kanssa Euroopan mestaruuden voittanutta Zubimendia Anfieldille, mutta toisin kävi. Zubimendi päätti jäädä kasvattajaseuraansa Real Sociedadiin ja hylkäsi Liverpoolin tarjouksen.

Koko uransa Real Sociedadissa pelannut Zubimendi, 25, on hylännyt aiemmin muun muassa Arsenalin ja Bayern Münchenin tarjoukset.

Zubimendi kertoi lehdistötilaisuudessa, miksi päätti jäädä Real Sociedadiin.

– Pitää paikkansa, ettei ne olleet helppoja päiviä, mutta olen todella tyytyväinen päätökseeni. Se tuli sisältäni ja olen rauhallinen päätökseni suhteen, koska koin sen parhaaksi vaihtoehdoksi. Filosofiani on tehdä ratkaisut sillä perusteella, miltä minusta tuntuu ja tähän saakka olen aina päättänyt jäädä Real Sociedadiin.

Zubimendi tunnetaan varsin ujona ja mediaa välttelevänä persoonana, joka ei liiemmin puhu julkisuudessa. Liverpoolin tarjouksen hylkääminen ja sitä seurannut mediakohu ei lämmittänyt Zubimendin sydäntä.

– On totta, että ne olivat epämukavia hetkiä ja se herätti paljon puhetta, mutta mielestäni paras ratkaisu oli jäädä Real Sociedadiin. Sen jälkeen en miettinyt sitä sen kummemmin. Jokaisessa siirtoikkunassa eteeni tulee asioita ja niiden kanssa on elettävä. Koin sen epämukavaksi varsinkin suuren mediahuomion vuoksi, mutta onnistuin eristäytymään kaikesta siitä. Ajattelin tarkasti ideoitani ja päädyin oikeaan ratkaisuun.

LUE MYÖS