Joshua Zirkzee siirtyi kesällä Bolognasta Manchester Unitediin. Manchester United maksoi hyökkääjästä 42,5 miljoonaa euroa.

Zirkzee viimeisteli viime kaudella 11 maalia Serie A:ssa ja oli kesällä mukana Hollannin EM-kisajoukkueessa. Sitä seurasi siirto Valioliigaan. 

AC Milan oli aiemmin kesällä toden teolla Zirkzeen kintereillä ja hyökkääjä ehti näyttää vihreää valoa siirrolle, mutta seurat eivät päässeet sopuun siirtosummasta. AC Milan päätyi hankkimaan Álvaro Moratan ja Zirkzee siirtyi lopulta Manchester Unitediin.

Zirkzee, 23, on viimeistellyt alkukaudella yhdeksään otteluun yhden maalin. 

Hollantilaislegenda Ruud Gullit kokee Zirkzeen tehneen virheen siirryttyään Manchester Unitediin. Gullitin mielestä Manchester Unitedissa on tällä hetkellä vaikea onnistua.

– Zirkzeen olisi kannattanut ennemmin hyväksyä AC Milanin tarjous kuin siirtyä Manchester Unitediin. Zirkzee tunsi Serie A:n ja muutama vuosi lisää siellä olisi auttanu häntä kehittymään varsinkin AC Milanin kaltaisessa huippuseurassa. Sen sijaan nyt hän on seurassa, jossa on valtavasti ongelmia, eivätkä ne auta häntä kehittymään.

– Toivottavasti Zirkzee onnistuu kääntämään tilanteensa päälaelleen pakollisen sopeutumisjakson jälkeen. Hän on hyvä pelaaja. Se on selvää, mutta tällä hetkellä Manchester Unitedissa on vaikea suoriutua hyvin, Gullit totesi La Gazzetta dello Sportille.

LUE MYÖS