Wayne Rooney toivoo Erik ten Hagin jatkavan Manchester Unitedin päävalmentajana. Seuralegenda puolusti hollantilaiskollegaansa.

Ten Hagin tulevaisuus Man Unitedin peräsimessä on ollut viime viikot keskustelun aihe. Valioliigassa ja eurokentillä kompuroineen suurseuran tulokset eivät ole olleet vaaditulla tasolla.

Viimeisimpänä Manchester Evening News uutisoi Chelseassa Mestarien liigan keväällä 2021 voittaneen Thomas Tuchelin olevan mahdollinen korvaaja kaksi vuotta seuraa valmentaneen ten Hagin tilalle.

– Se päätös on omistajien tarkasteltavana, mutta Erik ten Hag on mielestäni loistava valmentaja. Hän on voittanut pokaaleja kaikkialla, missä hän on ollut. Hän on voittanut pokaaleja myös täällä Unitedissa, Plymouthia Mestaruussarjassa valmentava Rooney puolusti Sky Sportsilla.

– Hänellä on vaikea jakso käynnissä ja hän on sanonut siitä itsekin. Valmentajat menettävät kuitenkin liian usein työnsä ja sitten täytyy rakentaa uudestaan uuden valmentajan kanssa. Toivon, että hän pystyisi kääntämään kurssinsa.

United on voittanut viimeisestä 10 ottelustaan kaikki kilpailut mukaan lukien vain kolme. Seura on Valioliigan sarjataulukossa seitsemän kierroksen jälkeen sijalla 14.

Rooneyn mielestä myös pelaajien on kannettava vastuu joukkueen heikosta tuloskunnosta.

– Manchester United haluaa haastaa mestaruuksista. 14. sija on sellainen, että jokainen seurassa ymmärtää sen tarvitsevan parannusta. Tiedän ten Hagin tekevän kaikkensa parantaakseen.

– Kuten sanoin viime kaudella, pelaajien täytyy pystyä parempaan. Pelaajat ovat vaihtuneet paljon viime vuosina. Haluamme nähdä heidät taas haastamassa.

LUE MYÖS!