Englanti sijoittui viime kesän EM-lopputurnauksessa toiseksi. 

Gareth Southgate luotsasi Englannin jälleen loppuotteluun, mutta Espanja oli parempi maalein 2-1 ja juhli Euroopan mestaruutta.

Southgate erosi Englannin päävalmentajan paikalta kisojen jälkeen. 

Southgate ei valinnut Manchester Cityn Jack Grealishia kisajoukkueeseen. Englannin väliaikaisvalmentaja Lee Carsley on nostanut Grealishin takaisin maajoukkueeseen.

Grealish kertoi BBC:n haastattelussa, ettei ollut samaa mieltä Southgaten kanssa. Grealish kokee, että hänen olisi pitänyt olla mukana kisajoukkueessa.

– Jos totta puhutaan, niin en ollut samaa mieltä siitä päätöksestä. Tunsin, etten pelannut parasta mahdollista kautta. Olen täysin samaa mieltä siitä, että pelipaikallani pelaavat Phil Foden, Anthony Gordon ja Jarrod Bowen tekivät paljon maaleja viime kaudella. Minun kohdallani kyse ei ole kuitenkaan vain maaleista. Annan joukkueelle paljon muutakin kuin maaleja.

– Mielestäni tarvitset tasapainoa kentän jokaisella paikalla ja koen olevani varsin kokenut pelaaja. Olen pelannut suurissa otteluissa, kuten Mestarien liigan ja FA Cupin finaaleissa, sekä voittanut paljon pokaaleja. Jos minulta kysytään, niin minun olisi pitänyt olla kisajoukkueessa mukana.

Grealish paljasti, ettei Englannin EM-kisaotteluiden katsominen ollut helppoa.

– Totta puhuen minun oli jopa vaikea katsoa Englannin pelejä. Kaikki pelaajat ovat läheisiä ystäviäni ja tietenkin toivoin heille menestystä, mutta toisaalta en olisi halunnut missata Euroopan mestaruutta. Ikävä kyllä joukkue ei päässyt viimeisen aidan yli. Mutta sitä oli todella vaikea katsoa, Grealish myönsi.

LUE MYÖS