Rúben Amorim, 39, on valmentanut portugalilaista Sportingia maaliskuusta 2020 saakka.

Amorim on tehnyt loistavaa työtä Sportingissa. Amorim on johdattanut Portugalin kolmanneksi suurimman seuran kahdesti pääsarjamestaruuteen. Ennen Amorimin pestiä Sporting oli edellisen kerran voittanut Portugalin mestaruuden keväällä 2002.

Portugalilaisluotsi on herättänyt vuosien saatossa huomattavaa kiinnostusta etenkin Valioliigassa. Muun muassa Liverpool oli kiinnostunut Amorimista ennen kuin pestasi Arne Slotin uudeksi valmentajakseen.

Mediatietojen mukaan Amorim on potentiaalinen ehdokas niin Manchester Unitedin kuin Manchester Citynkin uudeksi päävalmentajaksi. Erik ten Hag on akuutin potku-uhan alla ja Pep Guardiolan sopimus päättyy tähän kauteen.

Manchester Unitedin kapteeni Bruno Fernandes kehui vuolaasti Amorimia CNN:n haastattelussa.

– Siitä lähtien, kun Amorim siirtyi Sportingin päävalmentajaksi, ovat he pelanneet parempaa jalkapalloa kuin muut joukkueet. Sporting on ollut tasainen, hankinnat ovat onnistuneet ja joukkue on todella hyvässä iskussa. Sporting on todella hyvin valmistautunut joukkue. Se osoittaa Amorimin olevan valmis suurempaan haasteeseen.

– Sportingin valmentaminen ja johdattaminen mestaruuteen ei ole helppoa. Sporting vietti 20 vuotta ilman mestaruutta ja Amorimin saapumisen jälkeen he ovat voittaneet sen kahdesti. Se kertoo omaa kieltään hyvin tehdystä työstä. Emme tiedä, onnistuisiko hän siinä Englannissa tai Espanjassa ennen kuin hän siirtyy sinne, mutta olen varma siitä, että kaikki näkevät hänen kykynsä.

LUE MYÖS