Steven Gerrard on yksi Liverpoolin mittavan historian suurimmista seuralegendoista.

Gerrard pelasi urallaan peräti 710 ottelua Liverpoolissa ja johdatti seuran muun muassa Mestarien liigan, FA Cupin ja UEFA Cupin (nyk. Eurooppa-liiga) mestariksi. Valioliigan mestaruus jäi kuitenkin saavuttamatta, vaikka sekin oli muutamaan otteeseen hyvin lähellä.

Liverpoolin päävalmentajaksi kesällä siirtynyt Arne Slot valitsi Amazon Primen haastattelussa Mestarien liigan kaikkien aikojen parhaan avauskokoonpanon. Slot sai valita pelaajia kaikista mahdollisista seuroista ja ajanjaksoista.

Slot kertoi, miksi hän päätyi lopulta valitsemaan Gerrardin keskikentälleen yhdessä Sergio Busquetsin ja Luka Modricin kanssa.

– Jos tätä olisi kysytty minulta vuosi sitten, olisin todennäköisesti valinnut Iniestan, mutta nyt Liverpool-valmentajana valitsen Gerrardin. Andrés Iniesta ja Zinédine Zidane pelasivat urallaan uskomattomien joukkuetovereiden kanssa. Tietenkin Gerrardkin pelasi todella hyvien pelaajien kanssa, mutta en koe hänen pelanneen yhtä hyvien joukkuetovereiden kanssa kuin Iniesta ja Zidane pelasivat. Silti hän onnistui voittamaan kerran Mestarien liigan ja pelasi niin pitkään tässä seurassa, Slot muistutti.

LUE MYÖS