FA on ollut yhteyksissä Pep Guardiolaan kiinnostuksestaan värvätä espanjalaisen Englannin seuraavaksi päävalmentajaksi. Asiasta kertoo The Times.

Guardiolan, 53, sopimus Manchester Cityn kanssa päättyy kesällä 2025. Timesin tietojen mukaan FA otti yhteyttä valmentajaan tämän kauden alussa.

Guardiola ei ole tehnyt toistaiseksi päätöstä tulevaisuudestaan. Espanjalainen ei ole antanut Timesin mukaan FA:lle vielä vastaustaan.

Guardiola on Timesin mukaan FA:n ykkösvaihtoehto Englannin uudeksi päävalmentajaksi. Thomas Tuchel ja Graham Potter ovat muita liiton ehdokkaita.

Myöskään Englannin väliaikaisvalmentaja Lee Carsley ei ole sulkenut itseään pois vakituisesta roolista. Carsleylle on annettu kuuden ottelun koeaika Kansojen liigan B-liigan ajan.

Carsley kommentoi tulevaisuuttaan Englannin maajoukkueessa sunnuntain 3-1-vierasvoiton jälkeen Suomesta. Myös Guardiola puhui asiasta vierailullaan italialaisessa Che Tempo Che Fa -televisio-ohjelmassa.

– Jättäisinkö Cityn? Se ei pidä paikkaansa. Minä en ole tehnyt vielä päätöstäni, eivätkä huhut minusta seuraavana Englannin maajoukkueen päävalmentajana pidä paikkaansa. En ole vielä päättänyt. Mitä vain voi tapahtua, Guardiola sanoi ohjelmassa.

Guardiola on johtanut Cityn neljään peräkkäiseen Valioliigan mestaruuteen. Espanjalaisvalmentaja on luotsannut manchesterilaisseuraa kesästä 2016 lähtien.

Guardiola on voittanut yhteensä kuusi valioliigamestaruutta Cityssä, kerran Mestarien liigan, kaksi FA Cupia ja neljä Liigacupia.

LUE MYÖS!