Arsenal hankki Albert Sambi Lokongan Anderlechtistä noin 18 miljoonalla eurolla kesällä 2021.

Keskikenttäpelaaja on sittemmin pelannut lainalla Crystal Palacessa ja Lutonissa. Kuluva kausi sujuu lainalla espanjalaisessa Sevillassa. 

Sambi Lokonga, 24, ei ole kuitenkaan toistaiseksi tehnyt läpimurtoaan Arsenalissa. Belgialainen on pelannut 39 ottelua Mikel Artetan alaisuudessa, mutta rooli on jäänyt pieneksi.

Relevo haastatteli Sambi Lokongaa, joka kertoi mielipiteensä Artetasta.

– Hän on todella, todella intensiivinen valmentaja. Ja hyvin aito. Olen tehnyt Artetan kanssa kaikista eniten töitä ja lisäksi olen oppinut häneltä paljon. Arteta on aina käytettävissä, jos haluat puhua hänen kanssaan, mutta kentällä hän vaatii todella paljon. Se onkin ainoa tapa valmentaa Arsenalin kaltaista joukkuetta. Vaatimukset ovat korkealla. Ihmiset ovat tottuneet voittamaan, joten se on normaalia. Kyse on kuitenkin Arsenalista, Lokonga muistutti.

Peliaika on jäänyt viime vuosina hyvin vähäiseksi. Se on harmittanut Sambi Lokongaa.

– Se oli todella vaikeaa, koska halusin vain pelata. Koen sen olleen yksi urani vaikeimmista hetkistä, vaikka opinkin siitä paljon. Sen vuoksi olen täällä Sevillassa. Tuollaisista vastoinkäymisistä on opittava. Otat siitä kaiken mahdollisen irti ja pääset eteenpäin. Et voi jäädä paikallesi.

LUE MYÖS