Erik ten Hag on akuutin potku-uhan alla.

Manchester Unitedin alkukausi on mennyt täysin penkin alle. Seitsemästä sarjaottelusta tuloksena on vain kaksi voittoa ja Valioliigan 14. sija. Muutama huono tulos voi koitua ten Hagin työpaikan kohtaloksi.

Manchester United on tiettävästi ollut useampaan otteeseen kiinnostunut Zinédine Zidanesta. Zidane on ollut kolmen ja puolen vuoden ajan ilman työpaikkaa poistuttuaan Real Madridista touko-kesäkuun vaihteessa 2021.

Manchester Evening News haastatteli Zidanen kanssa Ranskan maajoukkueessa pelannutta Emmanuel Petitiä, joka kertoi mielipiteensä siitä, ryhtyisikö Zidane Manchester Unitedin valmentajaksi.

– Haluaako hän jättää Madridin aurinkoiset päivät? Zidanen elämä on Madridissa ja hän on sitoutunut Madridiin. En ole myöskään varma siitä, puhuuko hän hyvää englantia. Kommunikointi on todella tärkeää pukukopissa. Tunnen Zidanea hieman ja tiedän, että hänen on saatava varmuuksia tietyistä asioista tehdäkseen sopimuksen Manchester Unitedin kanssa.

– Tällä hetkellä seuran yleinen ympäristö ei ole hyvällä tasolla. Päävalmentajan paikan pysyvyys, pelaajien taso ja seuran odotukset eivät ole enää samalla tasolla kuin aiemmin. Manchester United on edelleen valtava seura, mutta ei ole sitä enää kentällä. Zidane on tietoinen siitä ja pelaajamateriaalin tasosta.

Petit’n mielestä Zidane voisi onnistua Manchester Unitedissa, mutta pitää ranskalaisluotsin siirtymistä Old Traffordille epätodennäköisenä.

– Voisiko Zidane kääntää seuran kurssin? Ainoa vastaus on kyllä. Katsoessasi joukkuetta et ole kuitenkaan varma joidenkin pelaajien tasosta. Jos olisin Zidane, niin kysymykseen olisi todella helppo vastata. Jos en puhu englantia, tuottaa se entistä enemmän ongelmia kommunikoinnin suhteen. Jos hän ottaa työn vastaan, kokee hän tietävänsä, mitä tehdä. Tällä hetkellä en tiedä, onko monellakaan ratkaisua Manchester Unitedin ongelmiin.

LUE MYÖS