Pep Guardiolan nykyinen sopimus Manchester Cityn kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

Osapuolet eivät ole toistaiseksi allekirjoittaneet jatkosopimusta, vaikka Manchester City yrittääkin suostutella luotsiaan siihen.

Guardianin saamien tietojen mukaan Manchester City valmistautuu siihen, ettei Guardiola välttämättä haluakaan tehdä jatkosopimusta.

Manchester Cityn on siten tutkailtava valmentajamarkkinoita. Guardianin mukaan Sporting-luotsi Rúben Amorim on Manchester Cityn ykkösvaihtoehto uudeksi päävalmentajakseen, jos Guardiola lopulta jättää seuran.

Sportingin urheilutoimenjohtaja Hugo Viana siirtyy ensi kesänä Manchester Cityyn. Viana palkkasi Amorimin Sportingin päävalmentajaksi vuonna 2020, ja sen jälkeen portugalilaisseuran menestys on ollut huimaa. Amorim on johdattanut Sportingin kahdesti Portugalin mestariksi. Saavutus on suuri, sillä Sporting oli edellisen kerran voittanut mestaruuden keväällä 2022.

Englannin jalkapalloliitto tiedusteli Guardiolan halukkuutta siirtyä maajoukkueen päävalmentajaksi, mutta Guardiola ei antanut lopullista vastaustaan ajoissa ja liitto palkkasi Thomas Tuchelin Englannin peräsimeen. Tuchelin sopimus julkaistiin keskiviikkona.

LUE MYÖS