Chelsean, Liverpoolin ja Manchester Unitedin väliset jännitteet akatemiatasolla ovat johtaneet siihen, että kykyjenetsijöiltä on evätty pääsy nuorten peleihin, kertoo Athletic.

Viimeisen kuukauden aikana Liverpoolin ja Unitedin kykyjenetsijöiden akkreditointipyynnöt Chelsean akatemiassa järjestettäviin peleihin on hylätty.

Sisäpiirilähteiden mukaan Chelsea oli ensimmäinen, joka eväsi muiden seurojen kykyjenetsijöiltä pääsyn peleihin. Tilanne on johtanut siihen, että myöskään Chelsean kykyjenetsijöitä ei enää päästetä Liverpoolin ja Unitedin akatemiapeleihin.

Kaiken uskotaan alkaneen siitä, kun hyökkääjä Rio Ngumoha siirtyi menneenä kesänä Chelseasta Liverpooliin. Myös Manchester United oli 16-vuotiaan lupauksen perässä.

Ngumohan siirtoa on kuvailtu ”hankalaksi”, vaikka se läpäisikin Valioliigan protokollan, jonka tarkoitus on varmistaa, että sääntöjä ei ole rikottu, kun akatemiapelaaja siirtyyy seurasta toiseen.

Seurojen edustajat yrittivät viime viikolla puhua tilanteen halki, mutta ratkaisua ei syntynyt.

Valioliigan sääntöjen mukaan seurojen on sallittava kykyjenetsijöiden osallistuminen akatemiapeleihin, kunhan he ilmoittavat saapumisestaan määräaikaan mennessä ja esittävät henkilötodistuksensa.

LUE MYÖS