Englannin jalkapalloliitto (FA) tiedotti keskiviikkona, että se on nimittänyt Thomas Tuchelin miesten A-maajoukkueen päävalmentajaksi 18 kuukauden sopimuksella.

Saksalaisluotsi aloittaa tehtävässään tammikuussa. Väliaikaisvalmentaja Lee Carsley hoitaa rooliaan vielä marraskuun Kansojen liigan peleissä.

Maajoukkuepesti on Tuchelille, 51, hänen uransa ensimmäinen. Aiemmin hän on luotsannut muun muassa Mainzia, Borussia Dortmundia, Paris Saint-Germainia, Chelseaa ja viimeksi Bayern Müncheniä.

Tuchel on kolmas ei-brittiläinen valmentaja Englannin maajoukkueessa Sven-Göran Erikssonin ja Fabio Capellon jälkeen.

Lehdistötilaisuudessaan Tuchel sanoi, että on ”ylpeä” saadessaan ”kunnian” valmentaa Englantia.

– Olen jo pitkään tuntenut henkilökohtaisen yhteyden tämän maan jalkapalloon, ja se on jo antanut minulle uskomattomia hetkiä, sanoi Tuchel BBC:n mukaan.

– Mahdollisuus edustaa Englantia on valtava etuoikeus, ja mahdollisuus työskennellä tämän erityisen ja lahjakkaan pelaajaryhmän kanssa on erittäin jännittävä.

Tuchel kiitteli edeltäjänsä Gareth Southgaten maajoukkueeseen luomaa kulttuuria.

– Mielestäni he tekivät hyvää työtä vakauden ja johdonmukaisuuden suhteen. Katsokaa viimeisiä tuloksia turnauksissa, ne ovat erinomaisia.

– Rakennamme sen varaan, mitä Gareth teki, ja toivottavasti lisäämme hieman ylimääräistä, jotta pääsemme tavoitteeseemme.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS