Englannin jalkapalloliitto tiedotti keskiviikkona tehneensä sopimuksen Thomas Tuchelin kanssa.

Tuchel on Englannin A-maajoukkueen uusi päävalmentaja ja aloittaa puolentoista vuoden mittaisen pestinsä vuodenvaihteessa.

Tuchelin pestiä Englannin peräsimessä on pidetty yleisesti suurena yllätyksenä, sillä liiton odotettiin palkkaavan englantilaisen päävalmentajan maajoukkueelleen. Toisin kävi. 

Englantilaismedian mukaan Newcastle-luotsi Eddie Howe oli yksi liiton kandidaateista. Muun muassa Telegraph kertoi, ettei Howe olisi halunnut siirtyä Englannin maajoukkueen peräsimeen, sillä hän haluaa jatkaa projektiaan Newcastlessa.

Alan Shearerin saamien tietojen mukaan liitto ei missään vaiheessa ottanut yhteyttä Hoween.

– Todella toivon, että liitto keskusteli myös englantilaisten valmentajien kanssa. Olen saanut tietää, etteivät he puhuneet Howen kanssa. Se kerrottiin minulle luotettavasta lähteestä. Pidän tätä suurena yllätyksenä, sillä on syytä ottaa huomioon, että hän olisi todennäköisesti ollut paras englantilainen kandidaatti.

– Olen tyytyväinen, koska Newcastle ei menetä valmentajaansa. Hän on huippuvalmentaja. Hän olisi ollut ykköskandidaatti englantilaisvalmentajista ja se, ettei häntä edes kysytty pestiin oli todella yllättävää, Shearer totesi Rest is Football -podcastissa.

LUE MYÖS