Englannin jalkapalloliitto (FA) sanoo kummallekin osapuolelle sopineen paremmin, että Thomas Tuchel aloittaa miesten A-maajoukkueen päävalmentajana vasta tammikuussa.

FA julkisti keskiviikkona, että Tuchel, 51, siirtyy Englannin käskyttäjäksi puolentoista vuoden sopimuksella. Saksalaisluotsi on aiemmin valmentanut muun muassa Borussia Dortmundia, Paris Saint-Germainia, Chelseaa ja Bayern Müncheniä.

Englannilla on tänä vuonna pelaamatta vielä kaksi ottelua Kansojen liigassa, mutta Tuchel aloittaa uudessa tehtävässään vasta ensi vuonna. Loppuvuoden peleissä Englannin peräsimessä jatkaa väliaikaisvalmentaja Lee Carsley, joka tuli Gareth Southgaten tilalle kesän EM-kisojen jälkeen.

– Sanoimme Leelle aina, että hänellä olisi kolme leiriä, ja olimme hyvin selvillä siitä, että hän johtaa kampanjaamme Kansojen liigassa. Kun puhuimme Thomasin kanssa ensimmäisen kerran, hän halusi keskittyä vain MM-kisoihin. Joten oli molempien osapuolten kannalta järkevää, että hän aloittaisi 1. tammikuuta, kommentoi FA:n toimitusjohtaja Mark Bullingham Athleticin mukaan.

Bullinghamilta kysyttiin, onko sille jotain tarkkaa syytä, ettei Tuchel voi aloittaa työssään heti.

– Kun puhuimme hänelle ensimmäisen kerran, meillä oli oma aikataulumme, Thomasilla oli oma aikataulunsa, ja se vain sopi hyvin yhteen.

– Vaikuttavaa oli se, että hän keskittyi vain meihin, MM-kisoihin ja tähän projektiin.

MM-karsinnat alkavat ensi maaliskuussa.

LUE MYÖS