Manchester Unitedin entinen keskikenttäpelaaja Donny van de Beek sanoo, että valmentajavaihdokset ja loukkaantumiset sotkivat hänen uraansa Old Traffordilla.

Van de Beek, 27, siirtyi Unitediin kesällä 2020 Ajaxista 39 miljoonalla eurolla ja suurten odotusten saattelemana.

Hän ei kuitenkaan ikinä onnistunut täysin lyömään läpi Manchesterissä. Van de Beek kävi kolmesti lainalla ennen kuin siirtyi viime kesänä Gironaan, joka maksoi hänestä alustavasti 500 000 euroa. Bonusten myötä summa voi nousta noin yhdeksään miljoonaan euroon.

Van de Beek kertoi Athleticin haastattelussa, ettei oikein ymmärrä, miksi hän jäi jo debyyttikaudellaan niin vähälle vastuulle.

– Mielestäni aloitin ihan hyvin. Mielestäni pärjäsin hyvin, kun pääsin pelaamaan kauden alussa, ja sitten eri syistä… En osaa tarkalleen sanoa miksi, mutta en päässyt pelaamaan.

– On vaikea päästä kipeän kohdan ytimeen, mutta sitä se on. Joissain paikoissa asiat sujuvat, mutta joskus, toisissa tilanteissa eivät. Luulen, että se johtuu eri syistä. Mutta se on myös jalkapalloa.

Toisella Unitedin-kaudellaan van de Beek jäi entistä vähemmälle vastuulle ja lähti kevääksi lainalle Evertoniin. Hollantilaispelaajan mukaan tilanne muuttui ”kaoottiseksi”, kun Ole Gunnar Solskjær lähti ja Ralf Rangnick pestattiin väliaikaismanageriksi.

Kesällä 2022 hän odotti asioiden muuttuvan, kun manchesteriläisten peräsimeen tuli Erik ten Hag, joka oli valmentanut van de Beekiä aiemmin Ajaxissa.

Van de Beek kokikin, että hän sai uuden mahdollisuuden. Sitten vakava polvivamma sotki kaiken.

– Se ei ollut helppoa. Se tuli tosi huonoon aikaan. Kun pääsee pelaamaan hieman enemmän, saa taas rytmistä kiinni. Mutta sitten minä loukkaannuin ja jouduin taas aloittamaan alusta. Uusia pelaajia tulee, ja minä jouduin aloittamaan taas takamatkalta. Se on vaikeaa. Sanoisin, että se oli käänteen tekevä hetki minulle Manchester Unitedissa.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
■ His struggles at Old Trafford
■ The situation under Erik Ten Hag now
■ Inaccurate reports he considered retirement
■ A new start in Spain with Girona

Three months on from his £500k move to La Liga from Manchester United, Donny van de Beek spoke exclusively with @polballus

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS